Decorațiuni rustice. Cum să le alegi pentru casă

Vrei să-ți transformi casa într-un spațiu care te liniștește și te relaxează folosind decorațiuni rustice? Poți adăuga farmec și mult confort dacă aplici ideile specialiștilor. Decorul rustic revitalizează interiorul casei și se va integra de minune cu personalitatea și stilul tău.
Indiferent de mărimea spațiului, numărul de camere sau inconvenientele în plan vizual, variantele de decorațiuni rustice pe care ți le propun designerii se pot încadra în ceea ce-ți dorești. Poate vrei să faci o schimbare radicală sau doar să adaugi câteva accente rustice în anumite zone ale camerelor. De la măsuțe de cafea până la rafturi aparte ai multe opțiuni pentru a readuce la viață fiecare spațiu și a te simți relaxat când ești acasă. Stilul rustic poate transforma orice casă într-o oază de liniște și mulțumire fără să te oblige să-ți depășești bugetul stabilit.

 
Iată ce decorațiuni rustice poți alege pentru a-ți înfrumuseța casa:

 
1. Perete îmbrăcat în scânduri

Vrei să evidențiezi un perete dând impresia de navă sau vapor? Poți realiza chiar tu un înveliș din scânduri așezate orizontal. Le poți vopsi în alb sau poți păstra culoarea naturală a lemnului.

 
2. O masă rustică pentru cină

Dacă îți dorești să adaugi relaxare în spațiul din sufragerie este ideal să alegi o masă din lemn închis la culoare, cu picioarele vopsite în alb.

 
3. Măsuță de cafea cu o ulcea de lapte în loc de picior

Este un pas simplu pentru a modifica atmosfera din casă. Poți cumpăra o astfel de măsuță de cafea sau poți chiar să realizezi un proiect personal folosind o ulcea de lapte mai veche, pe care o vei transforma în piciorul pentru noul element de mobilier rustic.

 
4. Cap de cerb decorativ cu flori

Este un detaliu pentru perete care inspiră modernitate, lumină, optimism și imprimă stilul rustic întregii camere în care este plasat. Cumpără un cap de cerb decorativ și adaugă mici rămurele care vor susține florile artificiale, în spatele cărora vei plasa și sârmă pentru a menține aspectul plăcut.

 
5. Scaune, fotolii sau perne brodate

Pernele scaunelor, suprafața fotoliilor sau pernele decorative pot lumina dormitorul sau sufrageria dacă optezi pentru variante brodate. Asigură-te că sunt modele de dimensiuni mai mari, care nu amintesc de dantelă și mizează pe verde, galben sau portocaliu.
Nu exagera cu fotoliile de acest tip, ci plasează cel mult unul în camera vizată.

 
6. Decorațiune din lemn pentru masa de bucătărie

Este foarte simplu să plasezi o decorațiune simplă din lemn în centrul mesei pentru a schimba complet atmosfera din bucătărie. Alege o cutie din lemn și pune în ea lumânări parfumate, petale uscate de flori, batoane de scorțișoară și coji de portocală. Nu modifica nuanța naturală a lemnului pentru un aer rustic.

 
7. Suporturi de lumânări din bușteni

Poți transforma bucățile de bușteni în suporturi stilizate pentru lumânările parfumate care îți dau o stare de bine, intensificând confortul din jurul tău. După ce ai plasat lumânările în interiorul secțiunilor de bușteni înconjoară-le cu mici decorațiuni specifice sezonului sau sărbătorilor.

 
8. Buștenii mai mari, în loc de ghiveci pentru flori

Și grădina ta poate avea un aspect rustic dacă modifici idelile clasice legate de ghivecele cu flori. Este ideal să transformi câteva bucăți mai mari de bușteni în spații pentru creșterea florilor, în care vei pune pământ și apoi vei planta panseluțe ori begonii.

 
9. Citate semnificative pe bucăți de lemn

Iată un tip de decorațiuni la îndemâna ta în orice moment și pe care le poți realiza în mod original. Pictează citatele favorite pe bucăți de lemn și vei întâlni des frazele care aduc bucurie în casa ta.

 
10. Rafturi stilizate

Alege un cadru metalic de formă rotundă, de mărimea unui perete și fixează rafturi din lemn în interiorul lui. Pune apoi cărți și fotografii pentru a obține o cameră cu aspect diferit, mult mai primitoare și călduroasă.

 
11. Rame de fotografii din lemn ars, sculptat

Vei crea un efect special dacă alegi rame din lemn ars pentru fotografiile din fiecare cameră.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod