Decor: Cum să-ţi faci o grădină de legume în balcon. Află ce plante să cultivi

Deşi rafturile magazinelor sunt pline de fructe şi legume, îngrijorarea că au crescut într-o zi cât altele în 10 ne determină adesea să ne gândim de două ori înainte de a le cumpăra. Nu

Deşi rafturile magazinelor sunt pline de fructe şi legume, îngrijorarea că au crescut într-o zi cât altele în 10 ne determină adesea să ne gândim de două ori înainte de a le cumpăra. Nu prea mai găsim roşii ca la bunica în grădină şi nici căpşuni la fel de aromate.

Atât pasiunea pentru grădinărit, cât şi această dorinţă de a mânca puţin mai sănătos sunt motivele pentru care multe persoane s-au apucat de cultivat legume şi plante aromate pe balcon.

Şi nu este deloc greu, mai ales dacă o faci cu pasiune.

Trebuie să alegi cu grijă plantele pe care le vei cultiva, ca să nu fii dezamăgită de rezultate.

Roşiile cherry, ardeiul gras, ardeiul iute, vinetele, salata, ceapa, dovlecelul, castraveţii, busuiocul, pătrunjelul, ţelina, menta şi mărarul sunt principalele "bunătăţi" care ar putea să crească nestingherite pe balconul tău.

Este foarte important să alegi ghivece şi jardiniere suficient de mari pentru ca plantele să aibă nutrieţi de ajuns ca să facă fructe. Iar dacă balconul este închis şi insectele nu pot intra, foloseşte o pensulă pentru a poleniza florile.

Plantele agăţătoare (castraveţii, dovleceii, fasolea) au nevoie de un spalier pe care să crească, iar roşiile au nevoie un băţ de care să fie legate ca să nu se rupă din cauza propriei greutăţi.

De asemenea, roşiile trebuie copilite. Asta înseamnă să tai lăstarii care cresc între tulpină şi ramurile principale.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod