Decor: 4 plante căţărătoare care îţi vor transforma grădina

Nimic nu se compară cu plăcerea de a te relaxa în propria ta grădină în zilele frumoase de primăvară şi vară. Iar perdelele de plante agăţătoare sunt ideale pentru a-ţi oferi umbră,

Nimic nu se compară cu plăcerea de a te relaxa în propria ta grădină în zilele frumoase de primăvară şi vară. Iar perdelele de plante agăţătoare sunt ideale pentru a-ţi oferi umbră, intimitate, culoare şi parfum. Iată patru plante agăţătoare care îţi pot transforma grădina într-un colţ de Rai:

Wisteria
Wisteria sau glicina este o plantă agăţătoare spectaculoasă. Florile sale mari, sub formă de ciorchine, creează un adevărat spectacol în grădina ta la începutul primăverii.

Este o plantă cu o creştere rapidă, care are nevoie de mult spaţiu. Are capacitatea de a "deforma" suportul pe care se agaţă, de aceea nu este indicat să o laşi să urce pe casă.

Trâmbiţa

Florile sale oranj închis sub formă de trompetă i-au dat denumirea acestei plante. Este o mare iubitoare de lumină, prin urmare o poţi planta în zonele cele mai însorite. Nu are nevoie de îngrijire specială, ci doar de un suport solid pe care să se poată dezvolta.


Trandafirul căţărător

Una dintre cele mai frumoase şi parfumate plante de grădină, trandafirul căţărător te poate ajuta să creezi arcade pline de flori, într-un timp scurt.

Nu creşte la fel de mult precum plantele descrise mai sus, dar este ideal pentru a realiza zone decorative în grădina ta.

Clemantis
Florile acestui arbust căţărător vor aduce multă culoare în grădina ta, de la începutul primăverii şi până toamna târziu. Este ideală pentru acoperirea pergolelor şi teraselor. Culorile florilor variază de la roz, fucsia, albastru, mov, violet.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod