De Paste, la serviciu

Familia este in febra sarbatorilor, prietenii te tot intreaba unde petreci Pastele si unii colegi cauta pe Internet excursii peste hotare. Doar tu esti in dezacord, pentru ca trebuie sa lucrezi de sarbatori.

Familia este in febra sarbatorilor, prietenii te tot intreaba unde petreci Pastele si unii colegi cauta pe Internet excursii peste hotare. Doar tu esti in dezacord, pentru ca trebuie sa lucrezi, anul asta, de sarbatori. Dar chiar daca faci parte dintre cei nevoiti sa mearga la serviciu, nu este indicat sa te intristezi.

Specialistii in resurse umane recomanda celor care vor fi de garda in noaptea de Inviere sau in zilele de Paste ori celor care se vor afla la job atunci cand e vremea curateniei generale si a pregatirii bucatelor alese, sa incerce sa-si faca singure zilele mai frumoase.

“Totul porneste din interior.

Daca iti vei plange de mila si te vei gandi doar la ce rau iti va fi de sarbatori la serviciu, atunci chiar asa se va intampla. Insa daca vei avea o atitudine pozitiva, vei zambi si vei fi optimista, atunci cu siguranta te vei simti bine”, spune business-coach-ul Alin Ghizasan.

In fond, asa cum spune si specialista in resurse umane Oana Mosoiu, consultant al firmei de recrutare Ascent Group, sarbatorile astea vor mai fi si la anul! Asa ca renunta la tristete! E timpul sa-ti faci treaba la fel de bine ca in orice alta zi! Daca te vei adanci in munca, nici nu vei simti cand trece timpul.


Cozonac, pasca si cateva oua


Pentru marcarea sarbatorii poti sa aduci de acasa niste cozonac si pasca, iar in miez de noapte sa ciocnesti oua cu alti colegi de tura. Atmosfera speciala poate fi completata cu mici obiecte decorative de Paste si chiar cu poze cu familia ta. Iar mancarea traditionala din sufertas, “stropita” cu ceva sampanie (fara alcool!) va fi delicioasa alaturi de colegii pe care-i simpatizezi.

Nu trebuie sa lipseasca nici aparatul de fotografiat, pentru ca momentele petrecute “la munca”, de Paste, sa fie imortalizate.
La fel de utile sunt vizionarea slujbei de Inviere la televizor sau audierea acesteia la radio. Iar daca serviciul iti permite si in apropiere este si o biserica, poti sa pleci, 15 minute, cu “bilet de voie”, pentru “a lua lumina” si a o aduce la locul tau de munca.
Si pauzele din timpul lucrului trebuie fructificate: suna-ti familia, prietenii, trimite si raspunde la mesaje. In felul acesta, ii vei simti pe cei dragi mult mai aproape.

Dar cu ce colegi lucrezi?


Pentru a avea parte de zile placute, mai spune specialista in resurse umane Oana Mosoiu, n-ar fi rau daca te-ai interesa din vreme care sunt acei colegi cu care te vei afla, de Paste, la serviciu.

“Nimeni nu vrea sa aiba probleme de sarbatori.

Prin urmare, daca nu-ti sunt prea dragi colegii cu care pici in tura, poti incerca sa vorbesti cu seful tau si sa-i spui asta. Poate ii inlocuieste. Unii pot veni de Craciun, altii de Revelion. Orice sef va fi de acord ca echipa din noaptea de Paste trebuie sa fie unita si sa se inteleaga, asa ca s-ar putea sa-ti aprobe cererea. Important este ca membrii echipei ce asigura permanenta, de exemplu intr-un spital, sa se simta bine in aceasta noapte speciala, chiar daca lucreaza”, spune Oana Mosoiu. Evident, exista si solutia micii intelegeri intre colegi.

Un articol de Catinca Pop

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gica pe 8 Apr 2009, 23:34
    saracele

    doamnele care lucreaza de paste sa se faca profesoare, ca sa aiba vacante juma de an!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod