Curatenie profesionista de Paste

Se apropie Sfanta Sarbatoare a Invierii Domnului si, o data cu ea, "smotrul" general al locuintelor. Putine dintre noi mai au insa timpul si energia necesare pentru a face fata numeroaselor responsabilitati...

Se apropie Sfanta Sarbatoare a Invierii Domnului si, o data cu ea, "smotrul" general al locuintelor. Putine dintre noi mai au insa timpul si energia necesare pentru a face fata numeroaselor responsabilitati si obligatii de acasa si de la serviciu. Daca Pastele bate la usa si inca nu ai reusit sa incepi primenirea casei, nu dispera!

Exista firme specializate in curatarea locuintelor (si nu numai) care te pot ajuta sa economisesti timp, efort si bani, si care iti pun la dispozitie o gama variata de servicii de calitate. Sarbatoarea Pastelui te va gasi linistita si relaxata, pregatita sa petreci momente minunate alaturi de cei dragi.

O scurta cautare pe Internet sau in cataloage ca Pagini Aurii iti aduce in atentie numeroase firme de curatenie (cleaning services) create special pentru a-ti face viata mai usoara.

O afacere putin vizibila in urma cu 5-6 ani, s-a dovedit a fi extrem de profitabila in ultima perioada, in care tot mai multi romani au un program incarcat la serviciu si mult mai putin timp pentru a se ocupa personal de curatenia si intretinerea locuintei.

Noi am cercetat pentru tine si iata ce am aflat...

La ce servicii te poti astepta

Serviciile pe care aceste firme ti le pun la dispozitie sunt dintre cele mai variate si includ: curatenie in spatii de locuit (apartamente, case, vile), in spatii comerciale si birouri, intretinere de cladiri, curatenie industriala si dupa constructor, curatare mochete, covoare si tapiterie, curatarea geamurilor si a jaluzelelor, intretinerea pardoselilor, furnizarea de accesorii si consumabile pentru grupurile sanitare etc.

Fie ca este vorba despre o casa, o vila sau un apartament, curatenia locuintei este extrem de importanta, iar firmele vin in ajutorul tau cu diferite servicii. Este bine de stiut faptul ca ultimul cuvant il are clientul si acesta poate solicita orice operatiuni de curatenie doreste.

Astfel, lista serviciilor oferite de firmele contactate de noi (AS General Cleaning SRL, Crisstal Serv si MasterClean) este intotdeauna strict orientativa, de la curatenie de primavara/de sezon, la spalarea peretilor si a fatadelor lavabile pana la stergerea prizelor, a intrerupatoarelor si a plintelor.

De asemenea, firmele pun la dispozitia clientilor si materiale consumabile (dispensere de sapun, dispensere hartie, dispensere servetele, hartie igienica, sapun lichid, servetele de hartie, prosoape de hartie, saci de gunoi, odorizante incaperi etc.), ce vor fi taxate suplimentar.

Curatenia se poate face in functie de frecventa solicitata de client - zilnic, saptamanal, lunar, trimestrial, dupa constructor, dupa petreceri, in timpul programului sau dupa program, cu materialele firmei.

Gabriela Penel (MasterClean) ne-a spus ca, pentru perioada Pastelui, un apartament de 3 camere cu o suprafata mai mare (100-120 mp) poate fi curatat in 5-7 ore de o echipa de 5-6 persoane.

Cristina Sima (Crisstal Serv) ne-a explicat ca procedura de lucru a firmei sale este alta: o echipa formata din 4 persoane termina operatiunile de curatare intr-un apartament cu 2 camere in 6 ore, in timp ce unul dintre managerii firmei AS General Cleaning SRL, Virginia Doncea, ne-a relatat ca o echipa alcatuita din 6 persoane termina curatenia intr-un apartament de 2, respectiv 3 camere, in 3, respectiv 4 ore.

Perioada Pastelui este intotdeauna aglomerata pentru aceste firme, motiv pentru care este necesara o programare - 3-4 zile inainte de data dorita de client in aceasta perioada sau cu o zi inainte in mod obisnuit, dupa cum ne-a marturisit Cristina Sima.
Alte firme, asa cum este AS General Cleaning SRL, solicita o programare cu cel putin 2 zile inainte.

Cat costa?

In ceea ce priveste tarifele practicate, acestea se stabilesc in functie de mai multe variabile, cum ar fi dimensiunea suprafetelor, necesarul de personal pentru efectuarea curateniei, frecventa cu care se intervine, timpul de interventie, zona in care este situata locuinta sau biroul, tipul de solutii folosite, gradul de murdarie.

 "Spre exemplu, geamurile murdarite de vopsea uscata sau geamurile termopan acoperite cu diferite stick-ere, se taxeaza suplimentar, la ora, in functie de cat timp dureaza indepartarea murdariei si de substantele folosite in acest scop", a precizat Cristina Sima.

Preturile se negociaza la fata locului, in functie de parametrii mentionati. MasterClean si Crisstal Serv tarifeaza 1EUR/1mp de suprafata, intelegand prin acest lucru suprafata acoperita - gresie, parchet, linoleum, covor/mocheta.

Avand in vedere faptul ca suprafete diferite necesita operatiuni si solutii de curatare diferite, preturile se calculeaza in consecinta, pe pachetul de servicii solicitate de client. AS General Cleaning SRL practica un tarif diferit, respectiv de 0,01 - 0,03EUR/mp, prin curatarea unei suprafete intelegand aspirare, iar curatarea covorului sau a mochetei se calculeaza separat: 0,35 - 0,45EUR/mp, tinandu-se cont de procedurile aplicate (aspirare, curatare uscata/umeda/cu spuma, extragerea murdariei).

In aceste conditii, curatenia generala de Paste te poate costa, pentru un apartament de 2 camere cu o suprafata de aproximativ 70 mp, in jur de 2.800.000 - 3.000.000 lei.

Materialele folosite sunt de cea mai buna calitate, de uz profesional, fiind certificate de firmele producatoare si nu de catre firmele importatoare. Utilajele folosite sunt de inalta tahnologie, silentioase si cu consum redus de energie.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cristina Pop pe 11 Apr 2011, 12:21
    Sau poti sa apelezi laserviciile unei menajere

    Gasesti online pe www.cautamenajera.ro.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod