Curatenia intr-o casa mare

Notiunea de curatenie implica multe variabile. Daca vei cauta pe internet, vei gasi tot felul de curatenii: curatenia dupa constructor, curatenia generala, de primavara, de sarbatori, de intretinere.

Notiunea de curatenie implica multe variabile. Daca vei cauta pe internet, vei gasi tot felul de curatenii: curatenia dupa constructor, curatenia generala, de primavara, de sarbatori, de intretinere. Sa nu mai vorbim despre faptul ca exista si menajul, care este un lucru diferit de curatenie.

Haide sa definim impreuna ce inseamna fiecare dintre ele:

Curatenia dupa constructor. Vorbim despre curatenia care se face dupa ce am terminat de construit casa sau dupa ce am renovat sau reimprospatat locuinta. Este vorba despre curatenia grosiera, despre degajarea molozului, curatarea suprafetelor de pete, vopsea sau lavabil.



Un sfat pentru a usura activitatea si pentru ca aceasta sa nu dureze foarte mult timp: pe parcursul lucrarilor, incearca sa protejezi suprafetele fie cu scotch - ferestrele, tocaria, fie cu folie - parchetul.

Recomandare: curatenia dupa constructor este bine sa fie realizata de o firma de curatenie. Specialistii lor au aparate si solutii profesionale, iar echipa instruita stie ce are de facut. Rezultatele sunt spectaculoase si timpul in care se termina treaba este foarte scurt.

Dupa de te-ai mutat in casa noua, ti-ai aranjat mobila, ti-ai pus tablourile si perdelele, mai este nevoie de o curatenie generala pentru finisaje.

Curatenia de amanunt se face la indicatiile proprietarului.
La inceput, poate nu ai foarte bine definite locurile de amplasare a diferitelor obiecte, mai faci schimbari, dupa cum simti ca iti este la indemana. Schimbi organizarea sertarelor, mai muti un fotoliu, mai pui ceva pe undeva, aranjezi totul pe parcurs. Aceste schimbari si aranjamente produc praf, dezordine, mai apar ambalaje, ceea ce inseamna ca, la sfarsit, este necesara o noua curatenie, de final.

Curatenia generala este curatenia in care absolut totul este trecut prin filtrul echipei. Se curata canapelele, fotoliile, draperiile, parchetul, marmura, gresia si faianta.
Nu uita de geamuri, oglinzi, instalatiile sanitare. Absolut totul se curata. Aceasta curatenie generala se face cel putin de doua ori pe an, primavara si toamna.

Ce nu fac firmele de curatenie:

nu se ocupa de frigider si de aragaz;
nu intra in sertare, nu organizeaza lucrurile, lenjeriile;
nu calca si nu spala.

 Menajul este activitatea zilnica a gospodinei, care se ocupa de tot ceea ce inseamna curatenie, spalat, calcat. Curatenia se face organizat, se incepe de sus in jos, se termina intai cu dormitoarele, baile, apoi se trece la living si bucatarie.

Se aduna rufele murdare, se sorteaza si se pun la spalat. O data pe saptamana sau, dupa caz, cand se schimba lenjeriile de pat, se face si "o curatenie generala" pe camere, cu sters peretii, geamurile si saltelele. Acest lucru tine si de pretentiile proprietarului.

Un articol de Antoaneta Istrate, manager Antoanette Services

de Antoaneta Istrate
Manager Antoanette Services
Articol preluat din revista "Dogmagazin"
www.ajutormenaj.ro
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simo pe 5 Mai 2014, 15:45
    curatenia

    F. bun articolul. Aia dupa constructor e dureroasa. :) Casa mea e mult prea spatioasa, nici nu locuiesc in toata iar praful gros tot se asaza. Sa vezi si sa nu crezi!!

    1
    0

  • calin pe 16 Mai 2011, 15:11
    curatenia in casa mare

    ete prima data cand fac curat intro casa mare si ma simt putin speriata si nu prea stiu ce sa fac si am nevoie de un sfat

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod