Cum se sărbatorește Crăciunul în diferite țări ale lumii

Crăciunul este sărbătorit în diferite colțuri ale lumii, și fiecare cultură are moduri unice și uneori… bizare de a celebra această zi.
Bineinteles, fiecare familie are propriile sale traditii de sarbatori, dar fiecare tara sau zona are obiceiurile sale. Iata cum se celebreaza Craciunul in lume:

Oamenii din Filipine sarbatoresc Craciunul timp de cinci luni


Perioada Craciunului dureaza in Filipine aproape jumatate de an. Decoratiunile se instaleaza inca din septembrie, iar atmosfera festiva nu se incheie pana la prima duminica din ianuarie. Cei mai multi oameni isi decoreaza locuintele cu lampioane din hartie numite „parols” si iau o cina bogata in familie in Ajunul Craciunului, numit „Noche Buena”.

In Japonia se mananca KFC de Craciun


In Japonia, Craciunul este mai mult o sarbatoare moderna decat una religioasa, asa cum se intampla in tarile predominant crestine.
De fapt, este considerata o zi romantica pentru cupluri, iar numeroase familii din Japonia sarbatoresc Craciunul printr-o masa surprinzatoare: pui in crusta crocanta de la KFC.

In Polonia, inainte de Craciun trebuie sa tii un peste in cada


Participarea la slujbe religioase si oferirea de cadouri sunt principalele traditii de Craciun in Polonia. La masa de Craciun se serveste de obicei crap. Desi cele mai multe persoane cumpara peste de la supermarket, este considerat traditional ca gospodina sa tina un crap viu in cada timp de cateva zile inainte de Craciun.
Aceasta trebuie sa ucida pestele inainte de a-l gati. Se spune ca solzii crapului aduc noroc. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod