Cum să-ţi personalizezi apartamentul

În momentul achizitionării, apartamentul cu trei camere din imagini, amplasat într-un complex rezidenţial nou, era deja finisat. Cu toate acestea, proprietarii lui au dorit să-şi pună amprenta personală asupra spaţiului.
În momentul achizitionării, apartamentul cu trei camere din imagini, amplasat într-un complex rezidenţial nou, era deja finisat.
Cu toate acestea, proprietarii lui au dorit să-şi pună amprenta personală asupra spaţiului. Nu ştiau exact cum trebuia să arate decorul final, însă, colaborând cu Knox Design, au reuşit să descopere acest lucru şi să obţină un interior care să-i reprezinte.

 
Gazdele noastre voiau să cumpere un apartament spaţios într-un ansamblu rezidenţial nou. După ce le-au văzut pe toate, l-au ales pe acesta datorită priveliştii, amplasării şi finisajelor de bună calitate asigurate de către dezvoltator.
 
Pentru ca spaţiul să îi reprezinte, au apelat la designerii de la Knox pentru proiectul de amenajare. Au aflat de ei de la un prieten comun, fost client al firmei, care i-a recomandat.
 
Deşi nu aveau o idee clară legată de amenajare, totuşi au descoperit pe parcurs ceea ce îşi doreau, cu ajutorul chestionarului pe care îl foloseşte firma de design.

 
Pentru că finisajele apartamentului ofereau un fundal neutru, proprietarii puteau realiza orice tip de decor. Însă, împreună cu designerii, au optat pentru unul modern şi vesel, cu accente glamour, potrivit personalităţii lor.

 
Proiectul 3D a fost făcut de designerul Tatiana Leah, iar proprietarii au fost foarte mulţumiţi de colaborarea cu ea şi de faptul că au fost pe aceeaşi lungine de undă. Apoi, specialiştii firmei au pus totul în practică până la ultimul detaliu.
 
Doamna a fost foarte activă şi s-a implicat foarte mult, atât în conceperea planului de amenajare, cât şi în implementarea lui. A fost cu cei de la firmă în magazine, a cumpărat anumite obiecte singură şi a urmărit să iasă totul conform proiectului agreat.
 

”Am o locuinţă care mă reprezinta”

Proprietarii ne-au mărturisit că a fost foarte determinaţi în procesul de amenajare şi că rezultatul îi reprezintă întru totul.
Pentru că blocul a fost construit şi izolat ca la carte, iar instalaţiile, geamurile, tâmplăria şi uşile sunt de bună calitate, nu au fost necesare modificări, iar procesul de amenajare nu a fost atât de anevoios ca în cazul în care ar fi implicat şantier. Ca atare, nu au întâmpinat probleme majore, ci unele inerente, precum întârzieri de livrare sau greşeli ale furnizorilor. Prin urmare, punerea în practică a proiectului a durat foarte puţin, aproximativ o lună.

 
Asta nu înseamnă însă că nu au fost adăugate elemente care au schimbat complet ”fata” apartamentului. Deşi era complet finisat, totuşi nu s-a trecut direct la adăugarea mobilierului şi a decoraţiunilor. Au fost construite scafe la nivelul tavanelor ce au permis jocuri de lumina şi, mai ales, au fost introduse culori şi texturi care să dea viaţă spaţiului. În acest scop a fost utilizat mult tapet.
 

Deşi există un stil unitar, totuşi fiecare cameră a fost tratată special

Tinerii proprietari au mers pe un decor modern, axat pe combinaţii cromatice vesele şi accente glamour. Livingul pare mai sobru, datorită culorilor utilizate aici.  S-a vrut a fi o încăpere cu un aer uşor masculin, aşa că au fost alese tonuri de maro şi bej, scoase în evidenţă cu ajutorul texturilor de la nivelul mobilierului şi al tapetului. Mobila are, în general, un finisaj lucios. Este realizată din MDF tot de cei care au gândit amenajarea, tocmai pentru a respecta cu stricteţe proiectul, aşa cum şi-au dorit proprietarii. Canapelele sunt achiziţionate de la Mobexpert, la fel şi covoarele, în timp ce perdelele şi tapetul au fost cumpărate de la furnizorii Knox.
Corpurile de iluminat, responsabile şi ele în mare măsură de notă glam, sunt de la Orion şi Mobexpert.
 
 Există însă şi multe ociecte manufacturate. Un exemplu îl reprezintă construcţiile decorative din living, realizate din MDF şi plexiglas fumuriu, în spatele cărora sunt ”ascunse” folii decorative şi lumini indirecte. O altă idee originală şi de efect sunt printurile de la nivelul mobilierului, desenate special pentru a se potrivi cu modelul tapetului.  
 
 Dormitorul este grăitor pentru stilul abordat. Aici s-a utilizat mult mov, iar ca accent decorativ, tapetul. Pentru ca look-ul obţinut să nu devină exclusiv feminin, a fost ales un model cu dungi. În schimb, în bucătărie şi în birou, gazdele noastre au optat pentru pattern-uri florale şi un contrast tonic (alb-roşu). Însă şi aceste spaţii au influenţe glamour, asigurate în special de corpurile de iuminat preţioase, de perdelele cu inserţii de catifea şi de tapetul cu motiv elaborat.
 
 În dormitorul matrimonial, efectul este oferit de finisajul lucios al mobilierului şi de accesoriile textile catifelat-luxoase.
 
 Holul este o altă încăpere care te impresionează, mai ales că este prima cu care ai contact.
De amenajarea lui s-a ocupat Irina Constantin, care a apelat la vopsea decorativă aurie, tapet şi la bucăţi de mozaic pentru a obţine un efect scenografic. Proprietarii au avut ceva emoţii legate de culoarea peretelui de aici, însă important este că, în final, au fost extrem de încântaţi de rezultat.
Extra-accente strălucitoare create de Irina contrastează cu mobilierul lila, suprapus pe peretele decorativ. Holul nu are doar rol decorativ, ci şi practic. Pe alt perete a fost construit un dressing generos, ce stochează încălţămintea şi serveşte şi pe post de ”cuier inchis”, nelăsând hainele expuse inestetic. Însă nu se putea să nu aibă şi el un look special. Uşile lui sunt decorate cu un print cu model floral supradimensionat, în ton cu mobilierul lila.

Citeşte mai mult pe www.casamea.ro!
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • onutta21 pe 11 Oct 2011, 21:24
    ...

    imi place super mult combinatia alb cu negru la mobila

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod