Cum să-ţi faci un odorizant de cameră sănătos şi ecologic

Cu toate că au parfumuri de-a dreptul impresionante, cele mai multe odorizante de cameră sunt sintetice, conţin subtanţe care în timp îţi afectează sănătatea şi sunt în acelaşi timp

Cu toate că au parfumuri de-a dreptul impresionante, cele mai multe odorizante de cameră sunt sintetice, conţin subtanţe care în timp îţi afectează sănătatea şi sunt în acelaşi timp dăunătoare pentru mediu.

Un deodorant de cameră natural, fără efecte adverse pentru sănătatea ta, dar şi foarte ieftin, poate fi realizat din bicarbonat de sodiu şi uleiuri esenţiale.

Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosurile neplăcute, motiv pentru care este folosit de multă vreme ca o metodă la îndemână pentru împrospătarea aerului din locuinţe, dar şi pentru curăţenie sau igiena personală.

Ce trebuie să faci este să torni bicarbonat de sodiu într-un borcan cu o formă interesantă, în care să pui apoi câteva picături de ulei esenţial (8 - 10 picături), în funcţie de cât de puternic vrei să miroasă.

Găureşte apoi capacul borcanului şi dacă vrei să-i oferi un aspect interesant, lipeşte deasupra hârtie decorativă sau material textil. Alege uleiurile naturale de lavandă, bergamotă, citrice, trandafir etc.

Mirosul durează câteva luni, iar dacă se estompează, mai poţi adăuga câteva picături din când în când. Simplu, ieftin şi sănătos!

Sursă foto: smashedpeasandcarrots.blogspot.com

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod