Cum să-ţi faci singură un suport pentru flori

Cei pasionaţi de proiecte pentru casă şi grădină visează să-şi realizeze singuri tot felul de obiecte de decor, dar şi cu scopuri practice. Un suport multiplu pentru ghivece este un

Cei pasionaţi de proiecte pentru casă şi grădină visează să-şi realizeze singuri tot felul de obiecte de decor, dar şi cu scopuri practice.

Un suport multiplu pentru ghivece este un astfel de proiect pe care îl poţi realiza chiar tu.

Iată care sunt sfaturile specialiştilor de la Bosch pentru realizarea pas cu pas a acestuia:

Vei avea nevoie de:

Electrozi de sudură aluminiu
Tijă abrazivă din oţel inoxidabil
4 suporturi din metal, ochelari de protecţie
14 tije din aluminiu cu lungimea de 1 metru şi diametrul de 6 milimetri
Ghivece
Pământ pentru plante
Lăstari de roşii, ardei şi căpşuni
Ruletă
Hârtie şi creion, bandă adezivă din hârtie


Pasul 1

Măsuraţi spaţiul disponibil de pe perete şi efectuaţi schiţa dorită pe o foaie de hârtie. Schiţa noastră are înălţimea de 137 de centimetri şi lăţimea de 51,4 centimetri.

Pasul 2

Apoi utilizaţi ferăstrăul compact Dremel DSM20 pentru a tăia şase tije din aluminiu cu lungimea de 50 de centimetri.

Acestea vor deveni inelele, având un diametru exterior de 16,5 centimetri, care vor susţine ghivecele.

Pasul 3

Îndoiţi fiecare tijă, astfel încât să formaţi nişte cercuri. Fixaţi patru suporturi din metal pe bancul de lucru, pentru a susţine inelul pe care doriţi să-l sudaţi. Sudaţi cele două extremităţi ale inelului cu ajutorul arzătorului Dremel Versaflame.

Apoi încălziţi cele două extremităţi ale inelului până la punctul de topire cu ajutorul arzătorului Dremel Versaflame. Aplicaţi electrodul de sudură pe fiecare extremitate a inelului. Atunci când extremitatea inelului are o temperatură suficient de ridicată, electrodul de sudură se va topi pe aceasta.

Apoi, cât timp picătura de material de adaos  este încă topită, şlefuiţi electrodul de sudură cu o tijă abrazivă din oţel inoxidabil pentru a înlătura stratul de oxid format sub stratul topit de material de adaos. Acest lucru permite stratului de material de adaos să se îmbine cu tija de aluminiu.

Închideţi inelul şi fixaţi cu ajutorul unei cleme, apoi încălziţi până când materialul de sudură ajunge din nou la punctul de topire, iar cele două suprafeţe se vor îmbina. Dacă este necesar, adăugaţi mai mult material de sudură.

Pasul 4

Utilizaţi o tijă din aluminiu cu lungimea de un metru pentru a forma linia verticală a spalierului. Fixaţi primul inel la distanţa de 6,5 centimetri faţă de capăt, fixaţi cel de-al doilea inel la 50 de centimetri, iar pe cel de-al treilea la 93,5 centimetri. Repetaţi operaţiunea cu o altă tijă din aluminiu cu lungimea de un metru.

Pasul 5

Tăiaţi 3 bucăţi de 50 de centimetri lungime dintr-o tijă din aluminiuAcestea vor forma barele orizontale. Marcaţi punctele de îmbinare dintre barele verticale şi cele orizontale la distanţele de 12,5, 25 şi 37,5 centimetri. De asemenea, efectuaţi marcaje pe barele verticale pe care aţi sudat inelele, la 0 cm, la 44 de centimetri şi la 87,5 centimetri, pentru punctele de îmbinare cu barele orizontale.

Apoi sudaţi barele orizontale la barele verticale.

După care, sudaţi două tije din aluminiu cu lungimea de un metru de o parte şi de cealaltă, pentru a forma barele verticale exterioare. Curbaţi în formă de arc altă tijă din aluminiu cu lungimea de un metru pentru a forma partea superioară a structurii. Noi am curbat tija în jurul unui capac de coş de gunoi. Sudaţi capetele barelor verticale exterioare. Sudaţi o tijă din aluminiu de un metru lungime de o bucată pe care aţi tăiat-o la lungimea de 36,5 centimetri pentru a crea bara verticală centrală, apoi sudaţi toate punctele de îmbinare. Adăugaţi două secţiuni verticale de 32,5 centimetri şi sudaţi. La final, sudaţi câte două tije de susţinere de 11 centimetri pentru fiecare dintre cele 6 inele, prin urmare fiind necesare 12 tije de susţinere.

Pasul 6

După ce aţi construit structura, creaţi un decor cu frunze pe o ramură şi sudaţi-l la partea superioară, sub arc. Pentru aceasta, tăiaţi o tijă din aluminiu cu lungimea de 80 de centimetri, îndoiţi-o manual la mijloc în formă de V, curbând şi extremităţile pentru a imita nişte tulpini, pe care veţi fixa frunzele din metal.

Pentru a obţine frunzele, desenaţi-le şi tăiaţi-le dintr-o foaie de aluminiu foarte subţire, cu grosimea de 1 milimetru, cu ajutorul uneltei multifuncţionale Dremel 3000, cu mandrină EZ SpeedClick SC402 şi disc de tăiere metal SC456, apoi sudaţi-le pe tijele din aluminiu în formă de tulpini.

Pasul 7

Puteţi păstra culoarea argintie a aluminiului sau puteţi vopsi în negru, pentru a crea un contrast cu peretele. Montaţi structura din metal pe perete cu ajutorul unor cârlige sau al unor suporturi din metal. Plantaţi, de exemplu, căpşuni, ardei iuţi sau roşii şi plante aromatice în ghivece din ceramică sau plastic şi aşezaţi-le în suporturile pentru ghivece ale structurii.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod