Cum să-ţi faci singură o decoraţiune luminoasă de Crăciun. Pas cu pas


Realizează o minunată scenă cu zăpadă şi iluminare în fundal, pentru a-ţi lumina sărbătoarea de Crăciun şi nopţile geroase de iarnă. Iată care sunt paşii: Materialele necesare: MDF

Realizează o minunată scenă cu zăpadă şi iluminare în fundal, pentru a-ţi lumina sărbătoarea de Crăciun şi nopţile geroase de iarnă. Iată care sunt paşii: Materialele necesare:

MDF 3 cm x 28 cm cu grosimea de 3 mm
MDF 45 cm x 36 cm cu grosimea de 9 mm
MDF 9 cm x 4 cm cu grosimea de 18 mm
MDF 50 cm x 10 cm cu grosimea de 18 mm
O bucată de material acrilic moale mat de 37,5 cm x 19 cm
Ghirlandă de leduri: cu lungimea de 34 cm
Dremel Moto-Saw cu pânză de ferăstrău pentru tăierea universală a lemnului MS51, pânză de ferăstrău pentru tăierea fină a lemnului MS52 şi pânză de ferăstrău pentru tăierea metalelor MS53
Dremel 3000 cu ax flexibil 225 cu accesorii Dremel: freză de gravare 107 sau disc cu cap diamantat 7105 de 4,4 mm, set de burghie de lemn 636 (burghiu de 6 mm), freză de tăiere multifuncţională spirală 561, dispozitiv de prindere universală 4486
Pistolul de lipit Dremel 940 şi baghete de lipit lemn de 11 mm

Pasul 1
Prima dată va trebui să realizaţi o unealtă de trasat pentru a vă ajuta să faceţi două semicercuri paralele. Luaţi deci bucata de MDF de 3 cm x 28 cm cu grosimea de 3 mm MDF şi puneţi un şurub la 15 mm de unul dintre capete în aşa fel încât capul să-i iasă puţin în afară. Marcaţi apoi distanţa de 16 cm şi distanţa de 22,5 cm de la şurub. Acestea vă vor indica poziţiile punctelor prin care să introduceţi câte un creion în fiecare. Luaţi apoi unealta Dremel 3000 şi burghiul pentru lemn de 6 mm şi daţi câte o gaură în fiecare punct. Dacă este necesar, lărgiţi găurile pentru a intra fix câte un creion în fiecare.

Sfat: cu acest ghidaj utilizaţi o dată doar un singur creion pentru a obţine o linie perfectă de fiecare dată.

Pasul 2

Acum veţi marca placa de MDF pe care urmează să trasaţi semicercurile paralele. Aceasta va fi rama de lemn pentru scena dumneavoastră cu zăpadă. Marcaţi puncte la distanţa de 4 cm de-a lungul marginii celei mai lungi a plăcii de MDF de 45 cm x 36 cm cu grosimea de 9 mm. Apoi găsiţi punctul median al acelor puncte şi faceţi o urmă în acest punct cu ajutorul unui şurub. Luaţi acum unealta de trasat pe care aţi realizat-o în pasul 1, puneţi vârful şurubului în urma pe care aţi făcut-o şi zgâriaţi/trasaţi cele două semicercuri paralele.

Pasul 3

Desenaţi cinci brazi de Crăciun pe semicercul superior, de diferite înălţimi, între 6,5 cm, 7 cm şi 8 cm. Cel mai mare este în centru. Mergeţi acum la marginea inferioară şi desenaţi un prim plan deluros, lăsând cel puţin 2 cm de la punctul cel mai de jos al desenului la marginea inferioară a plăcii de MDF. Apoi decupaţi restul materialului MDF dintre planul deluros şi linia semicercului inferior. Pentru a face aceasta utilizaţi unealta Dremel 3000 şi freza de tăiere multifuncţională spirală Dremel 561 pentru a da o gaură de acces în partea pe care o veţi îndepărta. Treceţi acum pânza uneltei Dremel Moto-Saw prin această gaură şi tăiaţi urmând liniile. Îndepărtaţi restul plăcii MDF. Tăiaţi brazii de Crăciun pe care i-aţi desenat anterior, utilizând ferăstrăul cu pânză pentru tăierea generală a lemnului MS51.

Pasul  4

Luaţi bucata de 37,5 cm x 19 cm de placă din material acrilic alb mat, puneţi-o pe poziţie în spatele ramei de lemn decupate cu scena cu zăpadă, pe care tocmai aţi realizat-o.

Deplasaţi bucata de material acrilic cu un centimetru pentru a permite accesul luminilor cu leduri mai jos de ea. Apoi trasaţi interiorul ramei dumneavoastră din lemn, pe bucata de material acrilic, pentru a constitui un ghid deasupra zonei în care veţi desena scena cu satul acoperit de zăpadă.

Pasul 5

Desenaţi pe partea anterioară a bucăţii de material acrilic scena cu satul acoperit de zăpadă. Gravaţi apoi desenul pe placa de material acrilic utilizând unealta Dremel 3000 echipată cu axul flexibil şi dispozitivul de prindere universală şi freza de gravare Dremel 107 sau utilizaţi discul cu cap diamantat 7105 de 4,4 mm dacă doriţi o linie de gravare mai groasă.

Pasul 6

Dacă trebuie să debavuraţi marginile piesei de material acrilic moale, pentru a se potrivi exact în spatele ramei, asigurându-vă că rămâne suficient spaţiu de fiecare parte pentru a putea lipi. Utilizaţi ferăstrăul Dremel cu pânză pentru tăierea generală a lemnului MS51. Lipiţi la locul de montare în spatele ramei utilizând pistolul de lipit şi bagheta de lipit de 11 mm.

Pasul 7

Confecţionaţi suporturile pentru rama dumneavoastră. Trasaţi o linie diagonală de la o margine la alta a plăcii de MDF de 9 cm x 4 cm cu grosimea de 18 mm şi tăiaţi de-a lungul acestei linii cu ajutorul ferăstrăului Dremel Moto-Saw, utilizând pânza fină pentru tăierea lemnului.

Pasul 8

Lipiţi suporturile dumneavoastră pe spatele ramei.

Pentru a face acest lucru, trasaţi o linie verticală 90 de grade la capătul fiecărui suport la, la distanţa de 3,5 cm de la fiecare capăt al ramei. Puneţi apoi un şnur de adeziv fierbinte pe suporturi utilizând pistolul de lipit. Aşezaţi cu grijă suporturile pe ramă, aliniaţi exact canturile faţă de partea inferioară şi linia de ghidare şi apăsând, menţineţi pe poziţie timp de 5-10 secunde.

Pasul 9

Confecţionaţi baza pe care va sta scena de iarnă / imaginea dumneavoastră. Luaţi bucata de MDF de 50 cm x 10 cm cu grosimea de 18 mm şi trasaţi o linie în lungul ei, la 3 cm de fiecare capăt. Marcaţi punctul median. Marcaţi de asemenea punctul median al ramei de lemn. Aplicaţi un şnur de adeziv fierbinte utilizând pistolul de lipit, de-a lungul marginii de la partea inferioară a ramei de lemn care se va uni cu baza. Poziţionaţi cu grijă rama dumneavoastră, imaginea pe suport acrilic şi suporturile la marcajul de centru şi linia pe care aţi trasat-o, fixaţi pe poziţie şi apăsaţi până când s-au unit.

Pasul 10

Utilizând pistolul de lipit, fixaţi central ghirlanda de leduri învelită în plastic, lipită de spatele ramei vopsite de lemn, în spatele imaginii pe suport acrilic. În final, vopsiţi cu grijă rama de lemn în culoare albă şi decoraţi-o cu o ploaie de steluţe argintii.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod