Cum să-ți faci odorizant de cameră natural. 5 rețete

Cum să-ți faci odorizant de cameră natural. 5 rețete

Produsele din comerț pentru parfumarea locuinței conțin foarte multe substanțe sintetice care îți pot afecta grav sănătatea.
Studii efectuate de-a lungul timpului au arătat că parfumurile sintetice sunt cancerigene, iar expunerea constantă la acestea este deosebit de periculoasă.

Dar este foarte simplu ca în locuința ta să miroasă minunat, fără să apelezi la aceste produse sintetice, care mai sunt și costisitoare. Iată câteva rețete care te vor ajuta să obții odorizante naturale de cameră care nu îți afectează sănătatea:

Fierbe fructe și plante aromate

O metodă de a împrospăta rapid aerul din locuința ta este aceea de a pune într-o crăticioară puțină apă, în care să adaugi bucăți de fructe precum mere, lămâi, portocale, grepfrut etc., dar și frunze de plante aromate sau condimente așa cum sunt scorțișoara, cuișoarele, batoane de vanilie etc. O combinație care va fi pe placul tuturor este formată din felii de lămâie, frunze de rozmarin și extract de vanilie, adăugate în apă.
Lasă la fiert la foc mic timp de jumătate de oră și mai adaugă apă pe măsură ce scade. Când se răcește, pune crăticioara la frigider și reîncălzește amestecul atunci când vrei să reîmprospătezi mirosul din casa ta.

Lemn aromat

Este foarte ușor să-ți faci cubulețe de lemn aromate, care să-ți parfumeze constant casa. Vei avea nevoie de cubulețe mici din lemn, ulei vegetal în care ai pus ulei esențial de lămâie, portocale, trandafiri, muguri de brad sau aroma ta preferată. Pune cubulețele de lemn în ulei și lasă-le astfel, acoperite uniform, timp de câteva ore. Scoate cubulețele, șterge-le și așază-le într-un vas mic neacoperit.
Vor elibera treptat parfum timp îndelungat. Păstrează uleiul aromat și înmoaie cubulețele din lemn din când în când.

Difuzor de parfum

Parfumurile de cameră pe bază de ulei, cu bețișoare din lemn pe post de difuzoare, sunt costisitoare și conțin numeroase substanțe sintetice. Dar îți poți face singură unul, din ingrediente mult mai sigure. Toarnă într-o vază mică ulei esențial aromat, umple cu ulei de corp pentru bebeluși și pune în vază câteva bețe din lemn pentru frigărui. Parfumul se va difuza treptat prin fibrele de lemn.

Potpuri aromat

Vei avea nevoie de câteva flori și petale uscate, pe care le găsești în magazinele cu decorațiuni sau le poți usca și tu. Pune florile uscate într-un borcan, toarnă deaupra ulei esențial parfumat, pune capacul și lasă-le astfel timp de câteva zile, pentru a absorbi parfumul.
Scoate apoi florile uscate și așază-le într-un recipient descoperit, de unde își vor elibera treptat parfumul. Mai poți picura din când în când ulei esențial peste ele dacă aroma s-a estompat.

Odorizant cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este eficient și pentru împrospătarea aerului din locuința ta, pe lângă alte nenumărate întrebuințări geniale. Absoarbe mirosurile neplăcute în mod natural. Pune o jumătate de cană cu bicarbonat de sodiu într-un borcan, toarnă zece picături cu ulei esențial aromat și amestecă. Acoperă borcanul cu o hârtie colorată și leagă-l la gură, apoi fă câteva găuri cu un ac în hârtie pentru ca aroma să se răspândească prin încăpere.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod