Cum să-ţi aperi casa de hoţi dacă pleci de Sărbători? 12 sfaturi!

Numărul spargerilor de locuințe crește considerabil în perioada sărbătorilor de Crăciun și de Paște, atunci când românii pleacă în scurte vacanțe și nu își iau măsurile necesare de precauție.
Obiectele de valoare sau banii lichizi vor fi mereu în atenția infractorilor care găsesc cele mai ingenioase modalitati de a și le insusi, indiferent dacă acestea se află într-un apartament, casă, magazin, depozit.

Contrar tuturor evidențelor, din motive greu de înțeles, mulți posesori de valori ignoră normele elementare de autoprotectie, devenind astfel victime sigure.

Cu ajutorul celor de la BGS am întocmit o listă cu 12 sfaturi de urmat pentru a nu ajunge ținta hoților de locuinţe:

1. Nu păstra în casă sume mari de bani și nu populariza valorile pe care le deții

2. Nu anunța pe toată lumea că pleci de acasă și nu posta fotografii din concediu pe rețelele de socializare, cei mai mulți hoți acționează ”la pont”

3. Fii atent la persoanele necunoscute care se plimbă suspect prin zona în care stai, fie că locuiești la casă sau la bloc.
Hoții de obicei ”filează” câteva zile zona

4. Discută cu vecinii să nu deschidă interfonul oricui. Hoții caută varii pretexte să intre în bloc: poștă, gaze, distribuția pliantelor

5. Roagă un vecin să-ți ia corespondența sau pliantele lăsate pe clanța ușii – o cutie poștală goală indică faptul că cineva este acasă

6. Înlocuiește butucul yalei de fiecare dată când pierzi cheia, mai ales dacă s-a întâmplat înainte să pleci în vacanță

7. Nu lăsa bilete în ușă sau cheia sub preșul de la intrare

8. Montează un sistem de alarmă în locuință, conectat la un dispecerat de monitorizare și intervenție la alarmele de efracție

9. Montează un sistem de iluminat cu senzori de mișcare, atât în cazul în care locuiești la bloc cât și dacă stai la casă

10.
La plecarea din localitate asigură-te că ai încuiat ușa și că ai închis ferestrele

11. Daca lași cheia unei persoane cunoscute asigură-te că este de încredere

12. În cazul în care pleci de acasă lasă lumina aprinsă în dormitor și un aparat radio pornit
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • GABIERUL pe 19 Apr 2014, 04:09
    Si a Trei’spea … 

    Si a Trei’spea …  NU vorbiti in casa NIMIC de bani, valori, unde ii tineti, afaceri, relatii, aranjamente, planuri REALE de viitor. Absolut NIMIC. Mcirfoane si Camere VIDEO se pot pune si se PUN implacabil. De ACOLO isi iau ponturile Hotii GREI si afiliati.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod