Cum să-ţi amenajezi grădina perfectă. 20 de imagini

Dacă eşti fericita posesoare a unei grădini, atunci probabil că visezi la tot felul de moduri în care să o amenajezi, astfel încât să arate ca în basme.
Iar dacă nu ai timp de ea şi nu prea o îngrijeşti, aceste imagini te vor ajuta cu siguranţă să te mobilizezi. Îţi vei dori ca spaţiul tău verde să arate precum un colţ de Rai! Iată câteva trucuri pe care să le încerci:

Alege plante perene

Pentru a arăta impecabil şi a fi permanent plină de flori, o grădină are nevoie de grija şi atenţia ta. Dar dacă nu ai prea mult timp pentru a o îngriji, atunci apelează la un truc simplu: plantează în special plante perene, care au o durată lungă de înflorire.
Plantele perene, spre deosebire de cele anuale, cresc singure în fiecare an, odată ce le-ai plantat. Iar soiurile care înfloresc pe rând, de la începutul verii şi până toamna târziu, sunt alegerile perfecte. Optează pentru diferite soiuri de trandafiri, dar şi irişi, crizanteme, tufănele, bujori, hortensii etc.

Îmbracă garduri şi pereţi cu plante agăţătoare

Soiurile de plante agăţătoare sunt perfecte pentru a ascunde un gard sau un perete din grădina ta. Ai la dispoziţie o mulţime de plante care fac flori colorate şi parfumate.
Câteva opţiuni sunt trandafirii căţărători, pe care îi găseşti într-o varietate impresionantă de culori, dar şi clematis, wisteria sau zorele. Iedera este o altă soluţie simplă dacă vrei o zonă acoperită integral cu frunze verzi.

Realizează arcade din flori

Un element ce oferă un aer vintage, dar şi romantic grădinii tale este arcada din flori. Este foarte simplu de realizat pentru că ai nevoie de o pergolă din metal sau lemn, în apropierea căreia să plantezi soiuri de plante căţărătoare.
Wisteria şi trandafirii căţărători sunt alegeri perfect pentru un astfel de proiect.

Decorează cu pietre

Un trend important în amenajarea grădinilor este folosirea pietrelor naturale pentru decor. Înlocuieşte pavelele cu aspect industrial cu pietre late, aşezate succesiv, astfel încât să obţii alei ce par naturale.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod