Cum să te speli corect pe mâini într-o toaletă publică

Atunci când întri într-o toaletă publică, nu știi niciodată la ce să te aștepți în materie de bacterii. Oamenii au venit cu nenumărate trucuri de-a lungul timpului pentru a evita germenii cu care intrăm în contact. Iată cum poți să te speli corect pe mâini într-o toaletă publică!

Sfaturi care te ajută să te speli corect pe mâini într-o toaletă publică


1. Temperatura apei


Ai auzit până acum că apa fierbinte omoară germenii. Apa trebuie să aibă o temperatură de peste 50°Celsius pentru a începe eliminarea bacteriilor de pe suprafața mâinilor, dar pielea nu poate suporta expunerea prelungită la apă la temperaturi atât de ridicate fără a se irita. Selectează o temperatură confortabilă a apei și concentrează-te asupra tehnicii de spălare a mâinilor.
Frecarea din timpul spălării intense va elimina germenii. 

2. Săpun


Știi deja că trebuie să folosești săpun atunci când vrei să te speli corect pe mâini. De fapt, s-a descoperit că utilizarea săpunului reduce riscul unor probleme digestive, cum ar fi diareea, cu 40%. Acestea fiind spuse, și tipul de săpun folosit contează. Alege un săpun natural, deoarece săpunurile antibacteriene nu sunt mai eficiente, și s-ar putea să existe deja și bacterii rezistente la antibiotice. În plus, săpunul lichid este mai bun decât cel solid, deoarece nu vei beneficia și de germenii altor persoane care au rămas pe săpun.

3. Robinet


Robinetul este unul dintre cele mai murdare locuri dintr-o toaletă publică. După ce tragi apa, pui mâna pe robinet, ceea ce înseamnă că te murdărești iar când oprești apa după clătire.
Robinetele automate rezolvă în întregime această problemă. Dacă nu este disponibil un robinet automat, folosește un prosop de hârtie pentru a închide robinetul după ce te speli pe mâini. 

4. Uscarea mâinilor


Bacteriilor le plac locurile umede. Este important să te ștergi bine pe mâini după ce te speli. Prosoapele de hârtie și uscătoarele cu jet de aer sunt la fel de eficiente când vine vorba de uscarea rapidă a mâinilor. Însă, dacă ai de ales, optează pentru prosoapele de hârtie, pentru a reduce numărul bacteriilor de pe mâinile tale.

5. Gelurile dezinfectante pentru mâini


În momentul în care o toaletă publică nu te satisface în materie de curățenie, poți renunța la spălatul pe mâini și poți folosi geluri antibacteriene sau dezinfectante pentru mâini. Alege opțiunile care conțin alcool.
Dacă murdăria de pe mâini este vizibilă, atunci trebuie să te speli pe mâini cu apă și săpun.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod