Cum sa supravietuiesti unor sarbatori petrecute alaturi de invitati...

Ok, pauza! Acum ne jucam!

Daca ai casa plina de invitati, atunci cu siguranta este plina si de copii... Prichindeilor le place la nebunie sa aiba in casa oaspeti - au cui sa isi arate camera, jucariile, cele mai mari trasnai si nazbatii pe care le fac etc.

Aminteste-ti sa iei din cand in cand o pauza si sa le acorzi si lor atentia de care au atata nevoie. Unele dintre cele mai frumoase amintiri raman clipele petrecute impreuna, la un joc de mima, cititul unei carti de povesti, discutiile pe care le aveti, fotografiile pe care le faceti.

Atentie insa! Cei mici au foarte multa energie si cu siguranta iti va fi greu sa tii pasul cu ei! Inarmeaza-te cu multa rabdare si, daca stii ca pauzele sunt un adevarat lux pentru tine, pregateste-le copiilor jocuri sau mici distractii de care se pot ocupa singuri, pana cand vei reusi sa iti eliberezi programul pentru a te alatura lor.

Pregatirea mesei de sarbatori

Avand in vedere faptul ca iti petreci mai multe zile alaturi de invitati, s-ar putea sa ti se para mai util sa faci un meniu pentru fiecare zi in parte, pe care sa il scrii pe o coala de hartie. Bineinteles, asteapta si sugestiile celorlalti! Poate au preferinte sau anumite retete la care sunt "specialisti" si iti pot da o mana de ajutor!

Pentru fiecare zi in parte, pregateste un meniu special, pentru cina pe care o veti lua acasa, in familie si alaturi de prieteni.

Gandeste-te pentru cate persoane trebuie sa gatesti si tine cont de preferintele fiecaruia dintre invitati.

Daca ti se pare ca este prea mult pentru tine si nu prea ai cum sa te descurci de una singura, gaseste alternative: masa la restaurant, comanda acasa sau mese "tematice", puse la cale de catre invitatii care vor sa iti faca o surpriza placuta.

Ai grija ca in planul pe care il faci pentru fiecare zi sa nu iti suprapui orele de gatit cu alte activitati de grup: gen vizite, colinde, alte petreceri etc. Asigura-te ca ai la dispozitie tot timpul din lume pentru a prepara cele mai apreciate bunatati ale tale... De asemenea, daca poti pregati unele dintre mancaruri dinainte, cu atat mai bine.

Ce facem ca sa ne distram?

Sa fim seriosi, a avea invitati 24 de ore din 24 nu este intotdeauna foarte relaxant... Ba chiar dimpotriva, poate fi obositor... Tocmai de aceea, ar fi bine sa ai in plan si cateva distractii "de sezon": concerte sau petreceri in piata din centrul orasului, sa vedeti focul de artificii sau, de ce nu, un film.

Comediile sau filmele cu specific de Craciun sunt distractive si vor veni "la fix" in aceasta perioada.

Iar tu vei avea tot timpul din lume sa te "remontezi"...

Daca vremea iti permite si chiar aveti zapada, puteti iesi la o bataie cu bulgari, puteti face un om de zapada sau doar sa va plimbati prin parc. Cu siguranta, copiii vor fi extrem de incantati de aceasta alternativa!

Nu uita de mall-uri - reprezinta o adevarata sursa de distractii in aceasta perioada, de o plimbare cu masina sau de o scurta excursie pana la un punct turistic de atractie din oras sau din zona.

Pentru concerte sau iesirile la cinematograf, cumpara bilete din timp. Este posibil ca si altora sa le vina ideea ta si nu vrei sa te trezesti ca ai ramas cu buza umflata, nu?... Si, foarte important, nu uita sa ii anunti pe toti de planul tau, pentru a sti la ce sa se astepte si sa fie gata la timp!

Cu ce ne laudam?...

Vizita prietenilor tai este o buna ocazie de a te da mare... Asa ca ai foarte multe de aratat: biroul unde lucrezi, pentru a-si face o mai buna idee despre locul unde iti petreci o mare parte din timp (si din viata...) si despre ceea ce faci tu din punct de vedere profesional, scoala unde invata copiii, restaurantul preferat, localul in care ati tinut petrecerea de dupa nunta, sala in care se antreneaza fiul tau cel mare, care face sport de performanta...

Si tot ceea ce ti se pare mai interesant in orasul tau. Mai bine de atat, faceti impreuna un tur al orasului, marcand cele mai importante atractii turistice si/sau istorice.

Socializare...

Probabil ca este destul de dificil pentru oaspeti sa interactioneze individual cu toti membrii familiei tale. Poate ca este cazul sa se cunoasca mai bine. In definitiv si la urma urmei, vor sta la tine cateva zile si, de ce nu, vor reveni in curand sau te vor chema, impreuna cu familia, la ei acasa, cu prima ocazie.

Trimite-i la o plimbare impreuna, la cumparaturi sau la un film. Sunt momente bune in care vor putea socializa. Jocurile sunt si ele foarte utile in astfel de situatii. Un Monopoly te poate scoate din incurcatura!

O reprezentatie speciala

Poti organiza divertismentul chiar la tine acasa: daca cei mici tocmai au jucat intr-o piesa, la scoala, roaga-i sa mai dea o reprezentatie acasa, in fata invitatilor. Bineinteles, pune la punct si ultimele detalii ale recuzitei.

Copiilor le place sa fie in centrul atentiei si sa primeasca laude pentru tot ceea ce fac, astfel incat se vor simti in elementul lor. Succesul este garantat!

Daca vreunul dintre invitati doreste sa se implice si sa primeasca si el un rol in aceasta piesa sau, de ce nu, vine cu improvizatii, acest lucru va fi cu atat mai distractiv! La sfarsit, nu uita sa ii lauzi pe fiecare in parte pentru contributia adusa.

Este un gest frumos si magulitor, care ii va face pe toti sa se simta bine.

Acestea fiind spuse, cred ca situatia este sub control... Oaspetii sunt la masa si te lauda pentru incredibilul tau talent gastronomic, copiii se joaca, diseara mergeti la un concert si in aer pluteste atmosfera sarbatorilor.

Pana la urma, nu a fost o idee chiar asa de rea sa ii inviti la tine! Iata ca se poate sa petreceti cateva zile frumoase, fara prea mult stres! Bucura-te de aceasta experienta si permite-ti ragazul de a petrece alaturi de toti cei dragi! Sarbatori minunate iti uram si asa cum iti doresti!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod