Cum să scoți petele galbene de la deodorant

După ce ai purtat ultima dată rochia ta albă preferată sau cămașa care se potrivește la orice, ai observat petele galbele de la deodorant care au apărut? Nu te îngrijora.
Nu transpirația este cea care provoacă apariția petelor galbene. Experții au dezvăluit că este vorba despre combinația dintre aluminiul din deodorant și transpirație. Înlăturarea acestor peste este mai ușoară decât crezi și o poți face cu ajutorul unor ingrediente naturale. Ca să nu mai spunem că vei plăti pentru acest truc mult mai puțin decât ai face-o la curățătorie. 

Soluții de curățare pentru petele galbene de la deodorant


Bicarbonat de sodiu


Pentru a beneficia de proprietățile de curățare ale bicarbonatului, va trebui să amesteci 4 linguri de bicarbonat de sodiu cu 1/4 de cană cu apă rece. După ce obții o textură păstoasă, freacă ușor petele galbene de la deodorant cu aceasta.
Dacă ai de-a face cu niște pete încăpățânate, lasă pasta să acționeze o oră, după care poți pune hainele la mașina de spălat.

Pete deodorant: Aspirină


Fărâmițează o pastilă de aspirină și dizolv-o într-un pahar cu apă călduță. Amestecă bine și toarnă amestecul peste petele de pe obiectul vestimentar, după care lasă-l la înmuiat într-un lighean, timp trei ore. Se poate spăla piesa de îmbrăcăminte la mașina de spălat.

Zeamă de lămâie


Într-un pahar, amestecă o cantitate egală de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă cu apă. Se curăță petele galbene de la deodorant cu acest amestec.

Pete deodorant: Vodka


De asemenea, poți face o soluție și cu vodka, păstrând aceeași rețetă de la zeama de lămâie - o parte vodka, o parte apă. Se toarnă această soluție pe pată și se lasă la înmuiat pentru o oră.
Se freacă ușor pata cu ajutorul unei periuțe și se mai lasă încă o oră, după care poți clăti piesa vestimentară.

Cum poți să previi apariția petelor de la deodorant?


Acum știi că poți scoate petele galbene de la deodorant de pe haine. Dar s-ar putea să fie mai ușor să previi apariția acestora în primă instanță. Există câteva modalități care te pot ajuta să faci acest lucru. Printre acestea se numără și:

Evitarea antiperspirantelor pe bază de aluminiu - după cum spuneam mai sus, vinovatul principal pentru apariția petelor galbene este amestecul dintre transpirație și aluminiul din antiperspirant.
Așa că alege antiperspirante care nu conțin aluminiu.

Folosirea unui deodorant care nu lasă urme pe haine - din fericire, industria cosmetică îți pune la dispoziție și deodorante care îți oferă protecția perfectă împotriva transpirației și petelor galbene. 

Purtarea unui maiou - unele persoane apelează la un maieu pe sub bluză pentru a preveni apariția petelor de la deodorant. Cu toate acestea, nu este o soluție perfectă pentru toate situațiile în care te vei afla. De exemplu, e puțin probabil să porți un maiou pe sub o rochie.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod