Cum să scapi de insectele din casă

Vara vine cu zile mai lungi, temperaturi ridicate, plimbări în aer liber și picnicuri. Unii dintre noi așteaptă cu nerăbdare această perioadă a anului. Însă, printre toate lucrurile enumerate mai sus, se strecoară și unele mai puțin plăcute: insectele. Păianjenii, furnicile și țânțarii aleg câteodată ca reședință casele noastre. Iată cum poți să scapi de insectele din casă!

Modalități prin care poți să scapi de insectele din casă


1. Folosește ulei esențial de scorțișoară pentru furnici


De îndată ce se încălzește vremea, aceste insecte mici încep să se strecoare peste tot. Dacă ai găsit vreodată o furnică în casă, atunci știi că vei da peste mai multe în cele din urmă. Experții în agricultură ne recomandă să folosim uleiul esențial de scorțișoară ca o metodă ușoară, sigură și deloc toxică. Se amestecă 4-5 picături de ulei cu 230 de mililitri de apă într-o sticlă cu pulverizator și se stropesc locurile din casă unde ai observat furnicile.
Uleiul de scorțișoară distruge sistemul neurologic al furnicilor și aceste insecte nu mai pot comunica între ele cu ajutorul feromonilor, principala lor metodă de a semnala că există mâncare.

2. Asigură-te că nu există găuri prin care pot intra


Nu este o veste nouă faptul că sigiliile din jurul ușilor și ferestrelor casei pot avea crăpături de-a lungul timpului, iar odată cu apariția acestor găuri, insectele pot intra în casele noastre. Treci prin fiecare cameră din casă și verifică sigiliile de la ferestre și uși.
Poți efectua reparații la fața locului cu silicon, care este adesea suficient pentru a rezolva majoritatea problemelor. Iar reparând aceste crăpături, s-ar putea să reduci și factura de la căldură din timpul iernii.

3. Curăță bine bucătăria


Știm cu toții că este important să ai o bucătărie curată, pentru a prepara alimentele în condiții de siguranță și pentru a evita eventualele boli. Însă când a fost ultima dată când ai curățat spatele frigiderului, mașinii de spălat vase și aragazului? De cele mai multe ori uităm de aceste zone, dar trebuie să ne facem un obicei din a le curăța.
În spatele acestor obiecte pot rămâne resturi de mâncare, atrăgând insectele pentru perioade îndelungate de timp.

4. Nu arunca zațul de cafea


Zațul de cafea este folosit adesea pentru pământul plantelor din ghivece, ca un îngrășământ natural. Însă avem chiar mai multe motive pentru care ar trebui să nu aruncăm zațul de la cafea. Acesta poate crea confuzie în rândul furnicilor, deoarece le face să piardă urmele și mirosul.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod