Cum să scapi de corvoada gătitului pentru multe persoane în prag de Sărbători

Pregătirea în familie a preparatelor speciale de Sărbători nu mai este la modă în ţările dezvoltate, iar acest lucru a fost preluat şi de români.
Pregătirea în familie a preparatelor speciale de Sărbători nu mai este la modă în ţările dezvoltate, iar acest lucru a fost preluat şi de români.

Dacă, în trecut, întreaga familie se strângea în bucătărie şi fiecare ajuta la prepararea diferitelor reţete, acum cozonacii care se regăsesc în rafturile hipermarketurilor sau ciorba cu afumătură şi friptura de porc de la firmele de catering îi fac pe români să nu-şi mai ocupe timpul cu pregătirea mesei.

Astfel, cei care muncesc până în prag de Sărbătoare şi nu găsesc timpul necesar să gătească, pot să-şi umple masa cu bucate tradiţionale, apelând fie la firmele de catering, fie la produsele gata preparate din hipermarketuri.

Pentru cei care beneficiază de un buget mai generos, firmele de catering reprezintă cea mai bună soluţie.
Comenzile se fac telefonic sau online, iar meniurile, promit patronii, vor fi aduse la domiciliul solicitantului aburind „Persoanele care cumpără de la noi sunt, de obicei, cu venituri medii sau peste medii. Cererile sunt în creştere de la an la an. Mâncarea cumpărată de la noi va fi livrată la domiciliu în ziua de 24 decembrie", spune Claudia Filip, directorul companiei Pomello, din Capitală.

Din meniul acestei firme de catering nu vor lipsi platourile cu şorici, cârnaţi de casă, şuncă, piftie, tobă şi jambon rumenit, toate asortate cu murături şi cartofi cu rozmarin, o cratiţă cu sarmale, plus cozonaci şi plăcinte. Un meniu de 6 persoane cu aceste bunătăţi şi multe altele costă 890 de lei, iar comanda se dă până la sfârşitul acestei săptămâni.
Persoanele care îşi doresc să cumpere doar sarmale gata făcute există o ofertă specială: o oală de sarmale pentru 6 persoane costă 105 lei, iar pentru 12 persoane 180 de lei. Mai mult decât atât, se poate comanda şi purceluş de lapte de 10 kg, preţul acestuia fiind de 600 lei.

Pomello are în ofertă şi un meniu special pentru Anul Nou, care costă 699 de lei. Din acesta fac parte platourile cu ouă umplute şi cu salată de beouf, iepurele umplut, mulchiuleţul de porc împănat, dar şi multe alte alimente.

O altă firmă de catering din Bucureşti care are o ofertă făcută special pentru Sărbătorile de iarnă este Ana Catering. Aici, un platou cu jumări, tobă, şorici, lebăr, babic, chitele, zacusă şi brânzeturi costă 35 de lei, o porţie de piftie 12 lei, un cozonac 20 de lei, iar o oală de sarmale 150 de lei.

Nici provincia nu a fost uitată de firmele de catering.
Spre exemplu, în Timişoara există comapnia Nova Express, care livrează la domiciliu sarmale, ceafă de porc şi platou cu aperitive. În Cluj, firma de catering Bucătăria Ancuţei oferă sarmale, friptură de porc şi cârnaţi afumaţi.

Şi doamnele din Iaşi pot sta liniştite de Sărbători, deoarece Alma Catering oferă platouri cu slănină, caltaboş şi şorici, la 50 de lei, dar şi piftie, sarmale şi friptură de porc.

O altă variantă pentru persoanele care au puţin timp liber înainte de Crăciun o reprezintă târgurile organizate special cu ocazia sărbătorilor şi care au loc în mai toate oraşele ţării. Produsele au avantajul de a fi „tradiţionale", făcute din ingrediente naturale, deşi preţurile nu sunt tocmai mici.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Diana pe 18 Dec 2012, 08:26
    hehe

    Ca sa stiti, acum vine Craciunul, nu Pastele :)))

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod