Cum să pregătești sare de baie naturală la tine acasă

Este foarte ușor să faci sare de baie naturală acasă la tine.
De câte ori nu ai făcut o baie relaxantă și ți-ai dorit să adaugi sare de baie naturală, de ale cărei proprietăți terapeutice să profiți, însă nu aveai la îndemână acest produs magic? Ai nevoie doar de câteva ingrediente, precum sare de mare, arome (uleiuri naturale) și eventual și bicarbonat de sodiu, care acționează ca un produs ce îți catifelează pielea.

Modalități prin care poți să faci sare de baie naturală acasă:


Poți să experimentezi ce combinație de săruri vrei să adaugi sau preferi, însă este recomandat să alegi un raport de 3:2 de sare Epsom și sare de mare. Sarea Epsom este, de fapt, sulfat de magneziu și are calități terapeutice diverse.
Deci, o rețetă de bază pentru sarea de baie naturală poate fi:

3 căni de sare Epson
2 căni de sare de mare
14 mililitri de ulei esențial sau parfum


Există multe tipuri diferite de sare. Deși există minerale și alte ingrediente asemănătoare în sărurile exotice, toate sărurile sunt aproximativ la fel. Iar în ceea ce privește uleiul, poți folosi uleiuri aromate pentru piele sau uleiuri esențiale.

Se amestecă sărurile împreună, asigurându-te că obții un amestec omogen. De asemenea, poți adăuga și bicarbonat de sodiu, pentru cantitățile recomandate mai sus fiind recomandată o cană de bicarbonat de sodiu.
Nu adăuga mai mult ulei esențial decât mai sus, deoarece sărurile vor avea tendința de a se lipi în conglomerate.

Poți adăuga și puțină culoare în sărurile tale dacă dorești. Adaugă câteva picături de săpun lichid colorat și amestecă toată compoziția. În plus, poți face sare de baie naturală colorată în mai multe straturi, care să arate exact ca cea pe care o găsești disponibilă în magazinele de specialitate. Cheia este să-ți folosești imaginația și creativitatea.
Orice combinație de straturi, mixuri și culori este perfectă.

Pentru depozitarea sărurilor de baie, ai nevoie doar de un borcan simplu. Există săruri de baie ambalate în orice, de la pungi de plastic la pungi de hârtie sau sticle de plastic. Este important să ții sarea ferită de aer și de orice substanțe cu care pot reacționa uleiurile esențiale din aceasta.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod