Cum să organizezi un picnic perfect. 3 sfaturi esenţiale

Weekendurile călduroase de vară îţi oferă prilejul perfect pentru o escapadă la munte sau la mare, dar şi pentru organizarea unui picnic, cu tot cu grătarul aferent.
Vrei să te asiguri că totul merge ca la carte? Iată trei sfaturi esenţiale pentru un picnic de nota 10!

1. Alege locul perfect şi planifică picnicul în consecinţă


Un picnic perfect poate fi organizat oriunde, însă, în funcţie de preferinţele proprii şi cele ale familiei/prietenilor tăi, locul exact în care se va desfăşura poate varia, de la o zonă liniştită şi retrasă în care copiii să se poata juca după bunul plac la una în care să fiţi înconjuraţi de alte grupuri vesele.

De asemenea, ideal ar fi un loc departe de agitaţia oraşului şi de şoselele intens circulate, cu sau fără o apă în apropiere pentru o eventuală bălăceală.
Nu uita, odată ce ai ales destinaţia perfectă pentru picnic, să îţi iei şi măsuri de precauţie: o umbrelă de soare, care vă poate proteja şi de o eventuală ploaie, dar şi folii de plastic pentru a proteja pătura de umezeală sunt accesorii care n-ar trebui să îţi lipsească din bagaj.

2. Întocmeşte lista cu obiecte şi alimente necesare pentru picnic

Pentru ca, în ziua picnicului, când vă pregătiţi să deschideţi sticlele de bere, de pildă, să nu descoperiţi că n-aveţi la îndemână un desfăcător, fii prevăzătoare şi întocmeşte din timp lista cu toate cele necesare, obiecte şi alimente deopotrivă.

În linii mari, lista ta ar trebui să includă una sau mai multe pături sau, dacă preferi, o masă şi scaune pliabile, geantă termoizolantă, şervete de masă şi şerveţele, farfurii, tacâmuri şi pahare de plastic sau de unică folosinţă, tirbuşon şi desfăcător de sticle, tocător şi un cuţit care taie bine, plus grătarul, cărbunii şi chibriturile aferente.

Cât despre alimente, acestea pot varia, în funcţie de ce anume vă doriţi, tu şi familia/prietenii tăi, să savuraţi în aer liber.
Ca regulă generală, de pe lista ta n-ar trebui să lipsească brânzeturile, legumele pentru salată, eventual câteva sendvişuri până când grătarul este gata, carnea pentru grătar, dar şi prăjituri, fructe şi alte ronţăieli, dulci ori sărate. La capitolul băuturi, berea este un "must", la fel şi sticlele de apă plată/minerală, cărora li se pot adăuga şi alte băuturi, precum vinul şi tăriile.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod