Cum sa iti decorezi locuinta in stil personal

Te-ai gandit vreodata ce esti unic in modul in care ti-ai decorat locuinta? Ce este diferit fata de altii? Cu alte cuvinte, daca tu si o alta persoana ati angaja acelasi designer/arhitect/decorator...

Te-ai gandit vreodata ce esti unic in modul in care ti-ai decorat locuinta? Ce este diferit fata de altii? Cu alte cuvinte, daca tu si o alta persoana ati angaja acelasi designer/arhitect/decorator, iar acesta ar decora ambele case in acelasi fel, v-ar placea? Probabil ca nu! Toti dorim ca locuinta noastra sa fie unica - sa ne defineasca. Dar cum obtinem acest lucru?

Sa luam un exemplu banal - de pilda, pernele si asternuturile de pe pat. Este evident ca daca ai cumparat un set din magazin, cineva, undeva, va avea acelasi lucru.

De fapt, mii sau zeci de mii de persoane vor avea acelasi lucru. Asta este, traim intr-o epoca a produselor de serie pe scara larga...

Acelasi lucru se aplica la mobila, covoare, ceasul de la mana si cana din care bem (si bem, de obicei, tot un produs de serie!). Si atunci, cum sa facem ca aceste lucruri sa para numai si numai ale noastre?

Raspunsul este in modul in care combinam ceea ce avem si ce acesoriu unicat adaugam produselor de serie pentru a deveni, la randul lor, unicate.

Tocmai ai cumparat un set de draperii, fete de perne si huse din aceeasi tesatura.

Au in magazin si seturi de pat asortate? Nu le cumpara! Cauta altceva in ton sau in contrast cromatic.

Renunta si la fetele pentru pernute. Cauta altceva, ceva care sa-ti atraga atentia din prima clipa si care sa devina punctul focal al incaperii. Sau, si mai bine, foloseste ceva facut manual. Primul avantaj ar fi ca ai exact ceea ce doresti. Al doilea, ca nimeni nu va mai avea ceea ce ai tu!

Ceea ce iti sugerez este sa decorezi intr-un mod cat mai personal... o reflexie unica a ceea ce esti.

Rezerva-ti timp pentru o plimbare prin magazine cel putin o data pe luna.
Nu pentru a cauta un anumit obiect, doar uita-te (chestia asta are si un nume pe alte meleaguri: "window shopping"...).

Nu porni cu gandul ca trebuie sa cumperi, ci doar asteapta acel moment cand un anumit obiect va parea facut anume pentru tine si "te va ruga" sa-l duci acasa. Daca se intampla asta, intoarce-te cu gandul la locuinta ta. In ce camera se va potrivi? "Merge" cu X sau Y lucru?

Si, la urma urmei, chiar daca nu, si acel lucru ne place atat de mult, nu ramane decat sa mai modificam cate ceva prin casa pentru a-i face loc.



Si inca ceva: renunta (atat cat se poate) la... "se poarta". Daca in public porti pantofi cu toc incomod si arunci priviri invidioase spre pantofii sport ai unei pustoaice, casa nu este totusi un loc public. Elibereaza-te de conveniente, fii tu, simte-te bine!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod