Cum sa invitam energia pozitiva in casa

O parte foarte importanta a casei - usa principala - poate fi privita din perspectiva faptului ca ne reprezinta. Se pot spune multe lucruri despre cineva daca se analizeaza...
O parte foarte importanta a casei - usa principala - poate fi privita din perspectiva faptului ca ne reprezinta (in mod simbolic). Se pot spune multe lucruri despre cineva daca se analizeaza (printre altele) usa de intrare in casa/apartament.

In articolele anterioare am sugerat ca este bine ca usa sa fie noua sau foarte bine reparata/vopsita si sa existe un spatiu liber de ambele ei parti - in exteriorul si in interiorul casei.

Este indicat ca usa sa fie in intregime din lemn sau metal (sau alt material).
Usile cu geam pot fi folosite in interior, pentru a lasa lumina si energia sa circule mai usor. O usa de la intrare solida poate da locatarilor sentimente de stabilitate si siguranta.

In antreu putem folosi, in functie de rezultatul pe care il intentionam, culori calde si intense care fac ca obiectele si spatiile colorate sa para mai apropiate decat sunt in realitate sau culori reci care confera o senzatie de departare. Deci, pentru marirea unui spatiu de dimensiuni mici, asa cum sunt antreurile apartamentelor de bloc, puteti folosi culori reci.


Revenind la usa, sa avem grja sa fie proportionala cu dimensiunile unei persoane medii. Daca usa este prea mare, energia pozitiva poate scapa in exterior (desigur, tipul de energie care intra in casa poate fi stabilit doar in urma unei expertize Fengshui traditional). Daca intrarea este prea mica (si stim ca primim o energie buna prin ea), fluxul energetic este obstructionat.

In exterior este bine sa nu existe direct in fata usii stalpi sau un copac. De asemenea, daca se intampla ca plasarea cladirii sa fie la o intersectie in forma de T sau Y, este indicat sa o ecranati (plantand, de exemplu, un rand de arbusti).


Daca locuiti la casa, aleea care duce spre intrarea principala sa fie cu meandre si nu o linie dreapta care sa uneasca intrarea in curte cu cea in casa. Astfel, fluxul qi-ului va fi lin si armonios.

Usa principala si cu cea din spate sa nu comunice direct. O astfel de aliniere poate incuraja energia sa iasa rapid din casa dvs., creand si o curgere prea vijelioasa a energiei intre cele doua usi.

Nu in ultimul rand, o recomandare pe care o fac de fiecare data: puneti un bec deasupra intrarii pentru a crea lumina, in primul rand, si o atmosfera calduroasa.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gigig pe 18 Sep 2010, 02:18
    Am un raspuns

    Remediul ar fi sa incercati sa scrieti cu I din I...:))

    2
    0

  • cocovi pe 12 Iun 2008, 15:51
    ce ma fac cu caisul?

    Am o antrebare.An fata usii de la intrare,an gradina,am o minune de cais care face umbra an verile fierbinti,usa fiind din termopan.Ce remediu sa folosesc?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod