Cum să înlocuieşti singură faianţa din baie, pas cu pas

Dacă faianţa din jurul vasului de toaletă este veche, fisurată sau de o culoare care nu se asortează cu noul vas de toaletă sau cu restul băii, vechile plăci de faianţă pot fi

Dacă faianţa din jurul vasului de toaletă este veche, fisurată sau de o culoare care nu se asortează cu noul vas de toaletă sau cu restul băii, vechile plăci de faianţă pot fi îndepărtate rapid şi simplu, iar plăcile noi pot fi montate la fel de simplu în jurul şi în spatele obiectelor sanitare deja existente.  Speciliştii Bosch îţi vin în ajutor cu un ghid simplu. Iată care sunt paşii:

Materiale necesare:

Daltă şi ciocan

Adeziv pentru faianţă

Distanţiere pentru faianţă

Plăci de faianţă noi

Mortar şi drişcă

Ruletă şi creion

Şmirghel

Ferăstrăul compact Dremel DSM20

Pasul 1

Îndepărtaţi vechile plăci de faianţă cu ajutorul unei dălţi şi al unui ciocan, apoi utilizaţi şmirghelul pentru a netezi suprafaţa sau, dacă este necesar, tencuiţi peretele, deoarece aveţi nevoie de o suprafaţă plană pentru a putea monta plăcile de faianţă.

Pasul 2

Măsuraţi peretele şi plăcile de faianţă pentru a crea un plan al suprafeţei pe care urmează să o faianţaţi.

Apoi identificaţi punctul central al peretelui şi stabiliţi cum urmează să montaţi plăcile, pornind din centru către marginile exterioare/colţuri, pentru a putea tăia uniform plăcile de faianţă la ambele capete.

Pasul 3

Pentru a putea începe să aplicaţi plăcile de faianţă conform planului dumneavoastră, îndepărtaţi placa de acţionare, astfel încât să puteţi monta faianţa până în dreptul orificiului acesteia. Aplicaţi adeziv în mod uniform pe întreaga suprafaţă a peretelui.

Apoi montaţi cu precizie noile plăci de faianţă utilizând distanţiere pentru a vă asigura că distanţa dintre acestea este mereu aceeaşi.

Pasul 4

Tăiaţi plăcile rămase pentru marginile peretelui, colţuri, suprafaţa din jurul orificiului plăcii de acţionare şi partea din spate a vasului de toaletă cu ajutorul ferăstrăului compact Dremel DSM20, ghidajului de tăiere pentru muchii Dremel DSM şi al discului de tăiere pentru faianţă cu diamant Dremel DSM540.

Pasul 5

Montaţi plăcile de faianţă pe perete, conform schiţei dumneavoastră.

Pasul 6

Finalizaţi lucrarea aplicând mortar, iar după uscarea acestuia, fixaţi cu şuruburi un suport pentru hârtie igienică – sau chiar mai bine, aplicaţi unul cu prindere prin ventuze pentru a nu mai fi nevoie să perforaţi peretele – şi asta e tot!

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod