Cum să găteşti pastele? 8 feluri inedite pe care sigur nu le ştii

Ştiai că pastele coapte înainte de fierbere vor deveni mult mai gustoase? Există câteva feluri inedite în care poţi găti pastele şi merită să le încerci!

Pastele se numără printre mâncărurile cele mai iubite din lume, iar datorită versatilităţii lor este imposibil să nu găseşti o reţetă care să fie pe gustul tău. Dacă până acum ai făcut paste în mai multe feluri şi îţi plac la nebunie, acum este momentul să înveţi câteva trucuri ca să duci pastele la un alt nivel.

Iată 8 feluri inedite în care poţi găti pastele despre care sigur nu ştiai până acum:

 

1. Paste coapte înainte de fierbere


Această metodă va transforma total gustul pastelor, devenind mai delicioase. Pune pastele crude într-o tavă şi lasă-le la cuptor la 350 de grade Celsius timp de 10-15 minute.

Ele vor căpăta o culoare aurie şi poţi să le foloseşti în orice reţetă obişnuită care va deveni mult mai gustoasă cu paste coapte.

2. Paste călite înainte de fierbere


O altă metodă care va transforma complet aroma pastelor este aceea de a le căli cu puţin ulei înainte de fierbere. Pune 2 linguri de ulei într-o tigaie şi căleşte pastele nefierte câteva minute la foc mic-mediu până când devin aurii. Această tehnică va intensifica aroma pastelor şi apoi poţi să continui adăugând apă fierbinte peste ele pentru a le fierbe.

3. Fierbe pastele în vin roşu

 

Acest mic truc va adăuga multă aromă pastelor şi vei obţine o culoare frumoasă.

 

4. Înmoaie pastele în apă


Pastele înmuiate câteva minute în apă vor căpăta textura celor proaspete. Acest mic truc te va ajuta să scurtezi timpul de gătire şi să le adaugi direct în sosul preparat pentru ele. Nu mai necesită fierbere separată în apă, astfel că vor absorbi toate aromele din sos.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod