Cum să frăgezești carnea pentru friptură. 5 cele mai bune metode

Cum să frăgezești carnea pentru friptură. 5 cele mai bune metode

Ți s-a întâmplat să prepari o friptură, iar carnea să fie la final tare și uscată? Poate fi o dezamăgire majoră, mai ales dacă ai petrecut mult timp în bucătărie și ai ales și o bucată de carne scumpă de la magazin.
Secretul unei fripturi perfecte este frăgezirea cărnii. Există câteva metode simple care te vor ajuta să frăgezești carnea pentru a obține întotdeauna preparate delicioase. Iată ce să încerci:

Frăgezește carnea cu marinadă acidică

Sună ciudat, dar este una dintre cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Iar acest proces constă în folosirea ingredientelor care au în mod natural o aciditate crescută precum sucul de lămâie sau lime, vinul, oțetul sau iaurtul. Realizează o marinadă având ca element de bază unul dintre aceste ingrediente și lasă carnea complet acoperită cu acest amestec timp de cel puțin o jumătate de oră sau chiar peste noapte. 

Bate carnea cu ciocanul pentru șnițele

Aceasta este cea mai cunoscută metodă de frăgezire a cărnii. Dar secretul este să nu exagerezi, pentru că bucata de carne se poate înmuia prea tare sau poate căpăta o textură neplăcută.
Acoperă feliile de carne cu o folie din plastic pentru a le proteja în timp ce le bați. Folosește partea texturată a ciocanului pentru porc și vită, iar partea netedă pentru pui. Ai grijă să bați ambele părți ale bucății de carne.

Folosește sare

Frecarea unei bucăți de carne cu sare este o metodă extrem de simplă de a o frăgezi. Nu este suficient doar să presari sare, așa cum probabil faci de obicei. Secretul este să acoperi carnea cu multă sare grunjoasă. Las-o la frăgezit tip de o oră pentru fiecare centimetru de grosime a cărnii.
Spală apoi carnea de sare și tamponeaz-o cu șervețele din hârtie înainte de a o găti.

Încearcă gătirea lentă

Tehnica numită slow cooking a devenit deosebit de populară în ultimii ani. Aparatele de gătit speciale, care prepară alimentele la temperatură mică, într-o perioadă lungă de timp, sunt ideale pentru a obține o friptură fragedă. În acest fel sucurile sunt păstrate în carne, iar rezultatul este un preparat fraged și foarte gustos. 

Crestează carnea pentru a o frăgezi

Prin realizarea unor tăieturi superficiale pe suprafața bucăților de carne slăbești fibrele musculare care se strâng în timpul gătirii și care fac carnea să se usuce și să fie tare. Poți folosi un cuțit ascuțit pentru a face crestături superficiale, dar poți cere la măcelărie să se folosească rola specială de frăgezire, care face mici crestături pe toată suprafața bucăților de carne, dar și în profunzime.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod