Cum să folosești oțetul ca să speli perfect rufele. 8 metode eficiente

Oțetul este un ajutor important în orice casă, fiind nu doar un ingredient esențial pentru salate, ci și o soluție versatilă de curățat și igienizat.
Știai că oțetul este extrem de util și pentru spălarea hainelor? Iată de ce ar trebui să-l adaugi în mașina de spălat, dacă vrei rufe impecabile:

Cum să folosești oțetul ca să speli perfect rufele: Îmbunătățește culorile

Oțetul fixează pigmenții în fibre, fiind folosit și în tehnica de vopsire a materialelor textile. Dar îl poți folosi și acasă pentru a îmbunătăți culorile hainelor și nu numai. Pune rufele la înmuiat într-un lighean cu apă în care ai adăugat o jumătate de cană cu oțet alb. Apoi pune-le în mașina de spălat și spală-le ca de obicei.

Înlocuitor pentru balsamul de rufe

Înlocuiește balsamul de rufe costisitor cu oțetul alb. Acesta acționează precum un balsam natural, îndepărtând rezidurile de detergent din fibre, pe care le înmoaie și le îmbunătățește textura.
Adaugă o jumătate de cană cu oțet la ultimul ciclu de clătire.

Cum să folosești oțetul ca să speli perfect rufele: Previne electrizarea hainelor

Adaugă o jumătate de cană cu oțet alb la ultimul ciclu de clătire al mașinii de spălat, iar hainele tale nu se vor mai electriza.

Elimină rezidurile de detergent

Acidul acetic din oțet descompune resturile de detergent care se acumulează treptat pe fibrele hainelor, prosoapelor sau așternuturilor. Aceste rezituri pot irita pielea sensibilă, în special a bebelușilor și copiilor. Adaugă o cană cu oțet la ciclul de clătire al mașinii de spălat.

Cum să folosești oțetul ca să speli perfect rufele: Previne formarea scamelor

Pentru că reduce electrizarea, oțetul previne formarea scamelor pe materialele textile. Adaugă oțet în recipientul pentru balsamul de rufe al mașinii de spălat la fiecare program de spălare. 

Albește hainele

Păstrează hainele albe imaculate folosind oțet. Acesta elimina petele și previne îngălbenirea fibrelor albe.
Adaugă o cană și jumătate cu oțet alb în mașina de spălat, la ultimul ciclu de clătire.

Cum să folosești oțetul ca să speli perfect rufele: Elimină mirosurile neplăcute

Oțetul este excelent pentru eliminarea mirosurilor neplăcute. Acționează precum un dezinfectant care ucide bacteriile ce produc mirosuri neplăcute, care se dezvoltă în special în prosoape. Adaugă o cană cu oțet la ultimul ciclu de clătire al mașinii de spălat.

Curăță mașina de spălat

Rezidurile de detergent, balsam și acumulările de calcar sau murdărie împiedică buna funcționare a mașinii de spălat. Oțetul te va ajuta să elimini toate aceste reziduri.
Adaugă o cană cu oțet în recipientul pentru detergent și pornește mașina de spălat goală, la un program normal de spălare. Repetă această procedură o dată pe lună pentru a-ți dezinfecta mașina de spălat rufe.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod