Cum să faci cea mai simplă şi sănătoasă îngheţată fără lactate

Nu ai nevoie de lapte, ouă şi smântână! Dacă ţi-am captat deja atenţia, atunci trebuie să încerci cea mai simplă şi sănătoasă îngheţată!
Unele sortimente de îngheţată din comerţ au un conţinut exagerat de zahăr la care se adaugă o mulţime de grăsimi saturate care dăunează inimii şi aditivi nocivi pentru sănătate. Dacă vrei să ştii o reteţă rapidă şi sănătoasă la care să apelezi mereu când ai poftă de îngheţată, îţi recomandăm să încerci această reţetă!

Banane, ciocolată, unt de arahide, fulgi de cocos, fistic, nuci ... acestea sunt ingredientele sănătoase de care vei avea nevoie pentru această îngheţată.



Cum să faci cea mai simplă şi sănătoasă îngheţată


Ai nevoie de:
  • 2 banane
  • 1 ciocolată neagră, cu peste 80% cacao
  • fulgi de cocos
  • fistic mărunţit sau mix de nuci/migdale/alune pădure mărunţite
  • bombonele colorate
  • unt de arahide.

Bananele se taie în două şi se pun pe beţe pentru îngheţată. Se introduc într-o pungă şi se lasă la congelator peste noapte.
Ciocolata se topeşte la abur.
Se scot bananele de la congelator şi se dau prin ciocolată până sunt acoperite integral. Dacă iubeşti combinaţia dintre banane şi unt de arahide, înveleşte banana în unt de arahide înainte de stratul de ciocolată.
De asemenea, mai poţi să foloseşti untul de arahide pentru a întinge în el îngheţata atunci când o mănânci.
După preferinţă, se ornează îngheţata cu fulgi de cocos, fistic mărunţit, seminţe chia, bombonele colorate sau un mix de nuci.
Se înveleşte fiecare îngheţată în hârtie de copt, se pune într-o caserolă sau pungă şi se păstrează la congelator.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod