Curăţenie în bucătărie

Cum să desfunzi chiuveta cu ingrediente din bucătărie

Dacă te fereşti de produsele chimice, optează fără grji la oţet, sare sau zeamă de lămâie atunci când vrei să desfunzi chiuveta. Iată câteva soluţii practice şi naturale!
Cu siguranţă cu toţii avem în bucătărie aceste ingrediente, iar cu ajutorul lor putem obţine rezultate la fel de bune ca şi în cazul utilizării produselor chimice de curăţare. Atât oţetul, sarea, bicarbonatul de sodiu sau lămâia în combinaţie cu apa vor avea efecte miraculoase pentru chiuveta ta înfundată. Ele sunt renumite pentru proprietăţile sale de dezinfectare şi curăţare, dar constituie şi o soluţie practică, naturală şi deloc costisitoare.

Iată câteva soluţii pentru desfundat chiuveta:


Apă cu sare

- 1 l de apă
- 12 linguri sare

Amestecaţi sarea cu apa şi încălziţi-o. Imediat după aceea se toarnă pe ţeava cu probleme, urmând a fi lăsată minim 5 ore sau chiar întreaga noapte.


Oţet, bicarbonat de sodiu şi sare

- 1/2 cană de oţet
- 1/2 cană de sare
- 1/2 cană de bicarbonat de sodiu
- 1 l apă

Se toarnă sarea, bicarbonatul de sodiu şi oţetul pe ţeava cu probleme, lăsând ingredientele să acţioneze timp de 15 minute. Imediat după aceea turnaţi apă fierbinte pentru clătire.

Bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie şi sare

- 1/2 bicarbonat de sodiu
- 1/2 sare
- zeama de la 2 lămâi
- 1 l apă

Amestecă bicarbonatul de sodiu cu sarea şi toarnă-le pe ţeava cu probleme.
Imediat după aceea stoarce două lămâi şi varsă zeama peste, cu cât este mai multă cu atât mai bine. Se lasă să acţioneze 10 minute şi se clăteşte scurgerea cu apă fierbinte.

De ce se înfundă chiuveta?


Chiuveta se înfundă adesea din cauza resturilor alimentare sau a părului. Cel mai periculos este uleiul sau grăsimea animală care se solidifică şi blochează scurgerea. Se recomandă evitarea aruncării acestora pe ţevile de scurgere, dar şi montarea de site la fiecare chiuvetă pe care o ai.
O curăţare regulată cu aceste ingrediente ecologice te poate scăpa de instalatori şi de mirosurile neplăcute din casă!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod