Cum să dai corect cu aspiratorul. 5 reguli pentru curățenie impecabilă

Folosești apiratorul de câteva ori pe săptămână și ți se pare că tot nu este suficient de curat? Dincolo de faptul că ai putea fi perfecționistă, există și un alt motiv pentru care nu ești mulțumită de rezultate
Este posibil ca unele greșeli pe care le faci atunci când aspiri să te împiedice să cureți eficient locuința de praf și murdărie. Descoperă cinci reguli pe care să le respecți pentru ca aspiratul să devină floare la ureche:

Aspiră la final

Pentru cele mai bune rezultate, fă întâi curat în toată casa și rezolvă celelalte sarcini, precum strângerea hainelor, curățarea băilor, ștergerea rafturilor etc. În acest fel toate resturile, scamele și impuritățile căzute vor fi aspirate complet, la final.
Dacă întâi dai cu aspiratorul, vei observa la final că tot praful a căzut pe jos și vei fi nevoită să aspiri iar.

Eliberează zona

Înainte de a te apuca de aspirat, eliberează podelele de tot ceea ce ți-ar putea sta în cale. Ridică jucăriile, încălțămintea, cutiile sau alte lucruri de pe podea care ar putea să transforme aspirarea într-o misiune mult mai dificilă și care te împiedică să aspiri eficient. De asemena, adună lucrurile care îți pot înfunda sau strica aspiratorul, așa cum sunt obiectele mici precum agrafe, monede, jucării mici, pungi sau hârtii.

Curăță sacul

Dacă vrei cele mai bune rezultate de la aspiratorul tău, trebuie să-i înlocuiești sacul atunci când este trei sferturi plin, nu când este complet plin. Iar dacă ai aspirator fără sac, curăță cutia de colactare înainte de a începe să aspiri.
Nu uita să scuturi filtrele aspiratorului după fiecare folosire. Părul prins în peria capătului de aspirare poate fi ușor îndepărtat dacă îl tai cu o foarfecă. Nu este o misiune prea plăcută, dar este necesară pentru ca aspiratorul să îți ofere rezultate impecabile. 

Aspiră strategic

Și ordinea în care aspiri contează foarte mult. Începe din partea de sus - aspiră draperiile, apoi canapeaua, fotoliile și abia la final podeaua. De asemenea, folosește celelalte accesorii ale aspiratorului pentru a curăța eficient.
Folosește capătul lung și subțire pentru colțuri și îmbinări, iar capătul mic cu perie pentru suprafețe textile precum canapele, fotolii și draperii.

Insistă asupra covoarelor

Covoarele și mochetele sunt un magnet pentru praf și este necesar să insiști cu aspiratorul asupra lor dacă vrei să le cureți cu adevărat. Particulele de praf și mizeria se acumulează între fibre și sunt dificil de eliminat la prima aspirare. De aceea este necesar să aspiri mai mult timp covorul decât ai aspira parchetul sau gresia.
Un alt truc eficient este acela de a alterna direcția de aspirare a covorului, astfel încât să deblochezi murdăria fixată pe fibre.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod