Legume pe tocator din lemn

Cum să cureţi tocătorul corect. 5 trucuri ca să scapi de bacterii

Îl foloseşti în bucătărie atunci când prepari mâncarea, dar poate fi o bombă cu ceas pentru sănătatea ta. Învaţă cum să cureţi tocătorul corect
Pentru că este o suprafaţă care intră des în contact cu foarte multe alimente, mai ales legume şi carne, şi este adesea umezită, se transformă într-un incubator pentru bacterii extrem de periculoase. De aceea este necesar să ştii cum se curăţă corect tocătorul. Iată câteva reguli pe care să le urmezi:

Clăteşte-l imediat după folosire

Mai ales când vine vorba de tocătorul din lemn, care este un material poros ce permite pătrunderea apei sau diverselor substanţe în interiorul fibrelor sale, este de preferat să îl clăteşti imediat după folosire, chiar dacă nu îl speli atunci. De asemenea, spală tocătorul sub jet de apă cu detergent şi nu îl scufunda în apa în care speli alte vase.

Dezinfectează-l folosind apă oxigenată

Apa oxigenată distruge bacteriile şi germenii de pe suprafeţe, fiind soluţia ideală pentru a dezinfecta din când în când tocătorul. Toarnă pe tocătorul tău apă oxigenată în concentraţie de 3% şi foloseşte un burete nou pentru a o distribui uniform pe toată suprafaţă.
Las-o să acţioneze pentru câteva minute, timp în care va produce o reacţie efervescentă. Şterge apoi cu partea curată a buretelui şi repetă dacă este necesar. Nu uita să cureţi tocătorul pe ambele feţe, dar şi pe mâner.

Îndepărtează petele cu sare sau bicarbonat de sodiu

Pigmenţii din alimentele în culori intense, aşa cum sunt sfecla roşie, ceapa roşie, ardeiul capia etc. pătrund în interiorul tocătorului şi îl pot păta. Scapă de pete folosind sare grunjoasă sau bicarbonat de sodiu.
Lasă tocătorul la uscat, apoi presară puţină sare sau bicarbonat. Freacă petele folosind un burete abraziv sau o perie înmuiată în apă fierbinte.

Elimină mirosurile cu oţet alb

Păstrează în bucătărie o sticlă cu pulverizator în care ai pus oţet alb cu o concentraţie de 9 grade. Din când în când, pulverizează puţin oţet pe tocător şi lasă-l să acţioneze timp de cel puţin 15 minute. Oţetul va neutraliza mirosurile şi va acţiona precum un dezinfectant universal.

Dezinfectează folosind soluţie de clor

Din când în când, tocătorul tău trebuie să fie dezinfectat în profunzime, mai ales după ce ai tăiat pe el carne crudă sau peşte. Adaugă o linguriţă cu clor la un litru de apă şi scufundă tocătorul în această soluţie.
Lasă-l timp de câteva minute, apoi clăteşte-l bine cu apă caldă.
 
Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook! 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • George pe 18 Mai 2016, 18:12
    Pentru Gina.

    Pentru Gina.Ai dreptate Gina. JURNALIŞTII ĂŞTIA, DIN LIPSĂ DE IMAGINAŢIE ÎN CURÂND NE VOR DA SFATUL CUM SĂ NE SCOATEM GLODUL DE PE PICIOARE DUPĂ CE S-AU RUPT OPINCILE. Sau cum să folosim pănuşa de porumb în loc de hârtie higienică. De ce nu?

    0
    0

  • Gina pe 14 Mai 2016, 01:04
    Simplu

    Îl arunci la gunoi şi cumperi unul din plastic, care se poate spăla în maşină, se desinfectează cu clor. Nu mai suntem la nivelul satului

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod