Cum să cureți petele albe cauzate de sare de pe încălțăminte

În special în timpul iernii, când ninge, sarea presărată pe străzi și trotuare poate fi absorbită de încălțămintea ta, lăsând pete.
Dacă petele albe cauzate de sare nu sunt îndepărtate, pielea ghetelor se va usca și se va crăpa. Prin urmare, este recomandat să elimini aceste pete de pe încălțările din piele cât mai repede posibil, pentru a evita deteriorarea acestora. Iată cum poți să cureți petele albe cauzate de sare de pe încălțăminte!

Soluții pentru îndepărtarea petelor albe de pe ghete


1. Pentru ghetele din piele


Șterge reziduurile de sare cu o cârpă moale, ușor umedă. Prepară o soluție din părți egale de oțet alb și apă într-un castron mic.
Înmoaie o cârpă curată, albă, în soluția de apă cu oțet. Cârpa trebuie să fie albă pentru nu păta ghetele din cauza coloranților din țesătura sa. Repetă procesul acesta de câte ori este nevoie, până când elimini toate reziduurile de sare. 
Ulterior, lasă-ți încălțămintea să se usuce natural, deoarece căldura de la calorifer sau uscător poate cauza crăpături în pielea ghetelor. Dacă încălțările erau umede chiar de la început, pune ziare în ele pentru a absobi excesul de umezeală.
Înlocuiește hârtia frecvent până când cizmele sunt uscate.

Protejează-ți încălțările prin aplicarea unui spray special sau le poți șterge cu puțin ulei de măsline. Acest truc va respinge umezeala data viitoare când mergi prin zăpadă. 

2. Pentru ghetele din piele întoarsă


Poți folosi aceeași soluție de apă cu oțet și în cazul ghetelor din piele întoarsă, însă s-ar putea să se decoloreze ghetele. În schimb, poți șterge reziduurile de sare cu ajutorul unei cârpe uscate. Cu ajutorul unei periuțe de dinți sau a uneia cu perii mori, se periază ghetele de-a lungul liniilor de sare.
Nu aplica presiune atunci când ștergi ghetele, ci îndepărtează sarea cu mișcări delicate. Dacă petele sunt încăpățânate, prepară o soluție combinând 1 cană cu apă rece și 3 picături de detergent lichid de vase într-un castron. Tamponează colțul unei pânze albe în soluție și testează într-un loc mai puțin vizibil de pe încălțări. În cazul în care nu se decolorează, continuă să tamponezi petele albe cauzate de sare, până când dispar petele. Nu freca pielea întoarsă, pentru că se poate deteriora cu ușurință. 

Se lasă încălțămintea să se usuce într-un loc ferit de căldură și lumină.
Odată ce se usucă încălțările, poți peria ușor cu o periuță de dinți pielea întoarsă, pentru a-i restabili textura.

Poți preveni viitoarele pete prin aplicarea unui spray care oferă protecție ghetelor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod