Cum să cureți pernele

Pernele sunt obiecte care pot fi neglijate cu ușurință. Îți speli așternuturile săptămânal și nu uiți niciodată să pui și fețele de pernă în mașină. Apoi pui așternuturi curate și totul pare curat și perfect. Însă nu doar fețele de pernă necesită curățare. Urmează aceste sfaturi dacă vrei să cureți pernele ușor!

Sfaturi care te ajută să cureți pernele


O pernă curată este esențială pentru un somn bun. Și nu numai, chiar și sănătatea putând fi influențată de acest factor. Cu toate acestea, curățarea pernelor este una dintre sarcinile pe care le uităm și le neglijăm de multe ori, deși este vorba despre un proces ușor și eficient. Curățarea pernelor ne protejează de diferite lucruri, cum ar fi acarienii de praf, ajutându-ne să păstrăm dormitorul ca un sanctuar pentru odihnă și relaxare. În timp ce fețele de pernă ar trebui să le speli mereu odată cu restul așternuturilor, trebuie să îți speli pernele doar de două ori pe an.

Cum să speli pernele?


În primul rând, verifică eticheta acestora. Multe perne pot fi spălate la mașină, cu un detergent cu o formulă ușoară, delicată pentru țesături și pielea ta.
Dacă nu ești sigură că perna poate fi spălată la mașină, este mai bine să ceri sfatul unui specialist de la o curățătorie. Apoi, încearcă să elimini aerul din pernă pe cât de mult posibil. Dacă poți, încearcă să pui două perne în mașină pentru a echilibra încărcătura. După încheierea ciclului de spălare, uită-te să vezi dacă pernele au fost clătite bine. Odată ce sunt curate, este important să le usuci astfel încât să previi apariția mucegaiului. Pune pernele la uscat într-un uscător sau la aer, pentru 1-2 zile.
De asemenea, le poți agăța la soare.

Cum să cureți pernele cu pene


Eticheta de la majoritatea pernelor cu pene te va instrui să duci pernele la curățătorie. Cu toate acestea, unele perne cu pene pot fi spălate la o temperatură scăzută și puține rotații. Spală cu un detergent cu o formulă ușoară și ai grijă să le usuci foarte bine. Dacă îți faci griji, cel mai bine este să îți duci perna la o curățătorie.

Sfaturi care te ajută să menții curățenia pernelor


Îți poți proteja pernele întotdeauna, pe care le-ai îmbrăcat în prealabil cu fețe de pernă, cu o cuvertură. Acest truc te va ajuta să ții pernele departe de praf, murdărie și orice fel de pete nedorite.
De asemenea, poți pune câteva mingi de tenis înfășurate în șosete curate în uscător pentru a reda forma pernelor și pentru a evita adunarea materialului în interior. Notează-ți data la care ar trebui să îți speli iar pernele. 

Însă cum îți dai seama că este timpul pentru o pernă nouă? Poți face un truc foarte simplu. Îndoaie perna la jumătate, iar dacă aceasta nu revine la forma inițială, este timpul să-ți iei una nouă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod