Cum să cureți guma de mestecat de pe diferite suprafețe


Guma de mestecat te poate face să te enervezi destul de ușor atunci când rămâne lipită unde nu trebuie. Însă există câteva trucuri care te pot ajuta să cureți guma de mestecat de pe diferite suprafețe. Iată câteva dintre acestea!

Modalități care te ajută să cureți guma de mestecat de pe diferite suprafețe


Probabil că ai observat că guma de mestecat tinde să se lipească în locuri unde ți-ai dori să nu fie. Dacă ai probleme cu îndepărtarea gumei de mestecat sau dacă încerci să scapi de petele lăsate de gumă, răspunsul la problema ta s-ar putea să fie mai simplu decât îți imaginezi. Iată ce ar trebui să știi despre îndepărtarea gumei de mestecat de pe covoare și alte suprafețe!

Cum să îndepărtezi guma de mestecat de pe covoare și alte materiale care nu pot fi spălate


Îndepărtarea gumei de mestecat de pe îmbrăcăminte este relativ ușoară. După ce ai îndepărtat guma, orice pete reziduale pot fi îndepărtate ușor la mașina de spălat, cu ajutorul unui detergent bun. Cu toate acestea, pentru țesăturile pe care nu le poți spăla la mașină, cum ar fi covoarele, îndepărtarea gumei de mestecat poate părea un coșmar. Iată însă un truc care te ajută să elimini guma de mestecat de pe covoare!

1. Îndepărtează guma de pe covoare prin întărirea gumei de mestecat. Poți face acest lucru prin presarea unui cub de gheață pe gumă pentru câteva minute. Poți pune gheața într-o pungă resigilabilă mai întâi. Atunci când guma este întărită, este mult mai ușor să o dezlipești de pe suprafețe decât atunci când este moale și flexibilă. 

2. Odată ce s-a întărit guma, începe ușor să o dezlipești de pe covor. Nu te grăbi, dacă nu vrei să rupi și fibrele covorului atunci când dezlipești guma.

3. Pentru a curăța petele rămase, amestecă puțin detergent lichid cu o formulă puternică în apă caldă, aplică direct pe pete și freacă ușor. Mai pune puțină apă pentru a clăti urmele de detergent.

Cum să cureți guma de mestecat de pe lemn


Nu e foarte plăcut momentul când descoperi o gumă lipită pe masă sau pe un scaun de lemn.
Din motive misterioase, mesele din lemn par a fi unul dintre cele mai evidente locuri pentru a elimina guma pentru copii. Pentru a îndepărta guma de mestecat de pe mese de lemn poți folosi metoda de mai sus - utilizarea cubului de gheață pentru a îngheța guma de mestecat. 

Asigură-te că pui cubul de gheață într-o pungă de plastic sigilată, deoarece apa sau gheața ar putea deteriora finisajul unei suprafețe de lemn. O altă metodă implică utilizarea uleiului pentru a dezlipi guma. Poți folosi uleiul din bucătărie. Aplică uleiuil pe o cârpă și șterge guma, apoi lemnul din jur. Uleiul ar trebui să slăbească legătura dintre cele două, ajutând guma să alunece. Uleiul vegetal nu afectează finisajul mesei, dar este posibil să fie necesar să folosești mai mult ulei pentru rezultate mai bune.
Dacă rămân bucăți mici, acestea pot fi dezlipite cu atenție. Petele rămase pot fi îndepărtate ușor cu un săpun de calitate înaltă.

Cum să cureți guma de mestecat de pe pereți


În timp ce guma poate fi pur și simplu decojită de pe pereți, este mai complicat dacă ai de-a face cu interioare văruite, deoarece există riscul ca vopseaua să se desprindă odată cu guma. 

Poți încerca să folosești iar cubul de gheață pentru a întări guma de mestecat, dar nu uita de punga sigilată. Glisează ușor cubul de gheață, pentru a nu dezlipi vopseaua. Dacă rămân pete după ce a fost îndepărtată guma, folosește o radieră de creion pentru a le curăța ușor.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod