Cum să alegi salteaua potrivită

Salteau este de multe ori mult mai importantă decât patul în sine. Iar când îţi mobilezi dormitorul, obiectul în care ar trebui să investeşti cel mai mult este salteau. Nu numai că îţi

Salteau este de multe ori mult mai importantă decât patul în sine. Iar când îţi mobilezi dormitorul, obiectul în care ar trebui să investeşti cel mai mult este salteau. Nu numai că îţi afectează somnul, şi prin urmare felul în care te simţi zi de zi, dar şi sănătatea. Iar efectele pot fi uneori extrem de dureroase, dacă nu faci alegerile potrivite.

Când îţi alegi salteaua, trebuie să te gândeşti la poziţia în care dormi cel mai des. Iată care sunt alegerile optime din acest punct de vedere:

Dacă în general dormi pe spate, greutatea este distribuită uniform pe pat, dar ai nevoie de o saltea mai dură, care să-ţi susţină coloana. O saltea ortopedică este bună în acest sens.

Dacă în general dormi pe burtă, ai nevoie de o saltea de duritate medie. O saltea care se adaptează formei şi greutăţii corpului, acoperită cu un strat de spumă vâscoelastică (saltele cu "memorie"), oferă confort, dar şi susţinere coloanei vertebrale.

Dacă cel mai adesea dormi pe o parte, ai nevoie de o saltea moale, care să evite presiunea ridicată la nivelul umerilor şi şoldurilor.

Dacă salteau este prea dură, poţi simţi dureri în timpul nopţii, ceea ce îţi afectează somnul.

Dacă dormi în diverse poziţii fără ca un stil anume să fie preponderent, alege o saltea moale sau de duritate medie, care să evite presiunea puternică asupra zonelor proeminente, cum ar fi umerii sau şoldurile.

Alegerea unei saltele nu ar trebui să se bazeze exclusiv pe aceste criterii. Preferinţele tale personale sunt cele mai importante, iar criteriul esenţial este confortul tău. O saltea trebuie testată cu atenţie.

Cele mai multe persoane nu fac altceva decât să pipăie salteaua şi să se aşeze pe marginea ei, când o testează, ceea ce este total inutil.

Nu-ţi fie jenă să te întinzi pe saltea, nu la magine, ci în mijlocul ei. Este singura modalitate optimă de a o testa. Ar trebui să stai cel puţin 10 minute, ca să simţi exact efectul asupra corpului tău.

Prin urmare, există 3 factori de care trebuie neapărat să ţii seama: confortul, nivelul de duritate şi poziţia preponderentă de somn. Experienţa personală este foarte utilă în acest sens. De fiecare dată când dormi pe o saltea care ţi se pare extrem de confortabilă, la prieteni, rude sau la hotel, ia date despre saltea: care este nivelul de duritate, din ce este realizată, care este firma producătoare etc.

Astfel te asiguri că la momentul potrivit vei alege exact salteaua care îţi trebuie.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod