Cum să alegi salteaua perfectă?

Studiile arată că 33% din viaţă ne-o petrecem în pat. Iată de ce, la achiziţionarea unui sistem de dormit, dincolo de design şi de calitatea lemnului, trebuie acordată o atenţie deosebită

Studiile arată că 33% din viaţă ne-o petrecem în pat. Iată de ce, la achiziţionarea unui sistem de dormit, dincolo de design şi de calitatea lemnului, trebuie acordată o atenţie deosebită alegerii saltelei şi a somierei.

Iată câteva recomandări ale specialiştilor kika pentru alegerea corectă a saltelei:

Miezul de spumă presată la rece are o elasticitate ridicată şi zone diferenţiate de portanţă pentru cap, gât, umeri, picioare şi zona lombară, pentru un suport optim şi o poziţie corectă a corpului.

Miezul din arcuri împachetate individual asigură distribuţia uniformă a tensiunii corpului, balansare mai mică decât în cazul miezului cu arcuri Bonell şi o aerisire optimă.

Pentru o adaptare ergonomică perfectă la forma corpului şi un efect de reducere a tensiunii, este ideală salteaua cu miez din spumă vâscoelastică, un material care reacţionează la temperatura corpului. Combinaţia de spumă vâscoelastică şi spumă presată la rece asigură stabilitatea formei, funcţia de suport, dar şi efecte de adâncire ergonomică perfectă şi de reducere a tensiunii corporale.

Duritatea saltelei variază de la soft, la extra dură, în funcţie de greutatea şi înălţimea persoanei ce o utilizează.

Saltelele sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni şi, la cerere, în dimensiuni atipice.

Indiferent de alegere, e important ca, în orice poziţie am dormi, să fie păstrată poziţia naturală şi sănătoasă a corpului, chiar şi dacă avem un somn agitat. Somiera are rolul de a întări calităţile saltelei şi de a-i prelungi durata de viaţă. Disponibile de asemenea, în multiple variante, având cadru de lemn stratificat, somierele prezintă sisteme de ajustare pentru cap şi picioare, de reglare a durităţii în zona lombară, funcţie de adâncire în zona umerilor pentru relaxarea musculaturii gâtului, precum şi adaptare punctuală, ergonomică şi sensibilă ce diminuează tensiunea acumulată pe întreaga suprafaţă de dormit.

Un plus de confort îl oferă somierele reglabile manual sau acţionate electric din telecomandă, pentru cei care citesc în pat, se uită la televizor sau vor să-şi sprijine picioarele mai sus.

Somierele se aleg în funcţie de tipul de saltea, iar în acelaşi cadru de pat dublu, se poate opta pentru durităţi diferite de saltele în funcţie de greutatea şi înălţimea persoanei ce o utilizează.

Nu trebuie uitate nici husele, uşor detaşabile pentru spălare, aeropermeabile şi antialergice.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod