Cum să alegi locuința potrivită pentru tine și familia ta. Sfaturi utile!

Decizia de a cumpăra o casă reprezintă un pas esențial în viața unei femei și mai ales în viața unei soții sau mame. Indiferent că ești la prima sau la a doua achiziție, selectarea locului care va deveni căminul în care tu și partenerul tău vă veți crește copiii rămâne la fel de importantă. Probabil te întrebi cum să alegi locuința potrivită pentru tine și pentru familia ta, din multitudinea de oferte existente pe piață.
1. Stabilește criteriile cele mai relevante pentru tine

De regulă, cei mai importanți factori sunt: locul, prețul și tipul de apartament sau casă. Înainte de toate, îți sugerăm să stabilești exact ce îți dorești: casă sau apartament. Desigur, atât costurile de achiziție, cât și cele de întreținere diferă foarte mult între cele două, astfel că implicațiile financiare pot fi considerabil mai mari în cazul unei case.

Următor pas este stabilirea numărului de camere pe care ți-l dorești. Dacă ești căsătorită și-ți dorești să devii mămică sau dacă ai deja un copil, îți recomandăm un număr minim de trei camere.
În cazul în care plănuiești să-ți mărești familia cu alți doi membri juniori, atunci îți sugerăm să ai în vedere apartamentele cu 4 camere sau casele cât mai spațioase.
 
După ce ai stabilit numărul de camere, fă o listă cu zonele în care ți-ar plăcea să locuiești, din diverse considerente (zona în care se află locul de muncă, existența mijloacelor de transport, dacă este necesar, existența unor grădinițe sau școli în împrejurimi etc.) și zonele în care nu ți-ar plăcea să locuiești.

Nimic nu este posibil fără bani, așa că este necesar să aloci un buget pentru achiziția aceasta.
Cu cât bugetul este mai mare, cu atât îți poți permite mai multe criterii, însă poți cumpăra o locuință bună și cu un buget mediu. Alte criterii pot fi: suprafața utilă totală, tipul de bloc (nou sau vechi), poziționarea, tipul de vedere oferit, etajul, compartimentarea.

2. Apelează la servicii de consultanță imobiliară dedicate cumpărătorului

O firmă de consultanță imobiliară dedicată cumpărătorului te va ajuta să stabilești sau să reajustezi criteriile, îți va prezenta realitatea pieței imobiliare, va selecta ofertele de interes pentru tine și te va susține pas cu pas, de la vizionare la tranzacție.
Atfel, vei beneficia de servicii personalizate și vei ști că acei consultanți imobiliari cu care colaborezi lucrează exclusiv în interesul tău, pentru a găsi și achiziționa locuința pe care tu o dorești.

Dacă ai un job full-time sau dacă ești mămică, cu siguranță ceea ce îți lipsește este timpul, așa că procesul de căutare a locului pe care să-l numești acasă s-ar putea să ți se pară destul de solicitant.

Ceea ce probabil nu știai este că există un serviciu de consultanță imobiliară, HomeFinders, care se desfășoară prin intermediul unei platforme online, unde ai posibilitatea de a viziona locuințe pe care consultanții le evaluează pentru tine.
Astfel, ai acces la toate informațiile și nu mai este necesar să te deplasezi decât pentru a efectua vizionări live, după ce ai decis că respectivele locuințe merită timpul tău, sau pentru tranzacție.

Urmând acești pași simpli, cu siguranță vei găsi locuința potrivită pe care s-o numești ”acasă”, într-un timp scurt și fără eforturi prea mari din partea ta.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod