Cum pui punctul pe... stilul potrivit!

Sa recapitulam: am rasfoit, am descoperit, am identificat teme si am pus in practica aspectele legate de culori, tesaturi si pereti, iar astazi vom continua cu celelalte detalii...

Sa recapitulam: am rasfoit, am descoperit, am identificat teme si am pus in practica aspectele legate de culori, tesaturi si pereti, iar astazi vom continua cu celelalte detalii referitoare la stilul in care vrei sa iti decorezi casa.

Trebuie sa tii cont de anumite lucruri daca vrei ca totul sa iasa asa cum iti doresti...

Tamplaria

Nu avem prea multe de schimbat daca este vorba de lemn (si numai despre lemn vom vorbi). Naturaletea, caldura si nobletea lemnului nu pot fi egalate de diversele substitute.

Cel mult lacuri, mate, semimate sau lucioase, incolore sau colorate.

Daca va place lemnul vopsit, nu ezitati. Atentie la culoarea aleasa, tamplaria este o componenta importanta. Daca aveti indoieli in alegerea culorii, folositi alb!

Mobilierul

Reamintiti-va ce am descoperit impreuna in reviste. Incercati sa le descoperiti apoi in magazine. Varianta accesibila: folositi ce aveti, va exista intotdeuna posibilitatea de a adauga mai multe perne!...

Aranjarea

Iata o componenta care nu costa decat timp.

Veti constata ca, incercand sa aplicati ceea ce ati descoperit, obtineti cu totul altceva. Reanalizati imaginile. Reluati aranjarea de cateva ori si nu va temeti sa incercati si ceva nou!

Toata lumea stie ca mobila se dispune pe langa pereti... dar cati designeri fac asta? Oare stiu bine ce fac? Nu va temeti, incercati si veti descoperi ca, in final, incaperea capata o nuanta de profesionalism.

Decoratiile

Unele dintre ele sunt numite si "little things for collecting dust" (lucrusoare menite sa colecteze praful)...

De obicei, sunt cumparate dintr-un impuls sau primite cadou. Nu le avem pentru ca se potrivesc, ci pentru ca ne plac.

Pe de alta parte, daca ne plac liniile simple si curate, spatiile libere, inseamna ca nu vom avea niciodata suficiente masute, etajere, nise sau mai stiu eu ce suporturi de etalare care "atrag" diverse obiecte.

Iluminatul

Putem spune ca, pentru multa lume, este o revelatie. Intotdeauna ne rezerva surprize... posibil si neplacute, dar, daca este bine realizat, iluminatul va pune in valoare intreaga compozitie

Fii foarte atenta, lumina accentueaza volumele, lumina este cea care produce culoarea (diversele materiale au doar proprietatea de a reflecta o anumita zona a spectrului luminos).

Fii inventiva, fii curajoasa!

Cam atat... Bucura-te, descopera, fii tu insati. Distreaza-te!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod