Cum mănânci măslinele la restaurant. Iată ce spun bunele maniere!

Există vreo modalitate politicoasă de a mânca măslinele la restaurant? Deși adevărații cunoscători sunt de părere că o măslină cu sâmbure este mai gustoasă decât una fără, este puțin mai complicat când trebuie să mănânci măslinele.
Mai ales în fața altor persoane. Cei mai mulți oameni aleg să scuipe sâmburele în mână sau să-l scoată din gură cu mâna, ceea ce nu pare foarte politicos. Însă cum trebuie să mănânci măslinele în public? Află care sunt situațiile pe care le poți întâlni la restaurant, unde poți arunca sâmburii de măsline și menține nivelul bunelor maniere ridicat! 

Cum poți să mănânci măslinele politicos


În general, există două scenarii în care poți întâlni măslinele la restaurant. Primul este când măslinele sunt servite ca gustări.
Pentru a le ridica de pe farfurie, folosește o scobitoare, dacă a fost lăsată la îndemână. Dacă nu, le poți lua cu mâna. Măslinele mici se introduc cu totul în gură, pe când din măslinele mari poți mușca, în timp ce le ții între degetul mare și arătător. Dacă muști din măslină, sâmburele va rămâne din start în mână și poate fi aruncat mai ușor. Atunci când mănânci măsline cu sâmburi, sâmburii pot fi scuipați ușor în palmă, în spatele pumnului ținut pe verticală.
O versiune mai sofisticată este acoperirea pumnului cu cealaltă mână.
 

Maslinele din salate 

 
Al doilea scenariu este când măslinele se regăsesc în salate. În această situație, măslinele ar trebui mâncate cu ajutorul unei furculițe. Cel mai simplu mod de a ridica măslina cu furculița este prin imobilizarea acesteia cu ajutorul cuțitului și înfigerea furculiței în măslină. Bunele maniere la masă sugerează că orice iese din gură la masă ar trebui să o facă în același mod prin care a și intrat.
În acest caz, ar trebui să folosești furculița și pentru a scoate sâmburele din gură. Se pune o palmă în fața gurii, pentru a feri privirilor această activitate. Împinge ușor măslina pe furculiță, folosind limba. Dacă aceasta ți se pare o provocare prea grea, poți scuipa sâmburele în pumn, urmând să-l arunci. Din nou, pentru o notă mai sofisticată, ține cealaltă mână în dreptul gurii.

Unde arunci sâmburii de măsline la restaurant?


Dacă este un bol special pentru sâmburi, folosește-l. Dacă nu, este considerat acceptabil să lași sâmburii pe marginea propriei farfurii.
Alternativ, aceștia pot fi ținuți într-un șervețel de hârtie și aruncați ulterior. 

Cu toate că în intimitatea casei poți să mănânci măslinele cel mai comod, fără a te feri de privirile din jur, aceste alimente nu sunt de ratat nici la mesele servite în oraș.
iulia-mirica
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • carlos pe 9 Ian 2017, 23:23
    masline...

    am inteles de la cineva ca samburii e mai nimerit sa fie scosi pe servetel

    1
    0

  • Dan Marinescu pe 9 Ian 2017, 17:43
    Samburele de masline e singurul care se digera !!!

    Samburele de masline e singurul care se digera, ca atare puteti sa ii inghititi fara teama, in inestinul subtire sunt topiti de lipaze si... Asa ca nu e nici o problema daca mancati maslina cu tot cu sambure (nu exista nici un caz in istoria medicinii de complicatie de la samburii de maslina!) - Pofta buna!

    6
    0

  • ilidia pe 9 Ian 2017, 14:53
    maslina

    Vazand "comentariile" nu pot decat sa spun "mare-i gradina lui D-zeu si multi prosti din ea au mai sarit gardul"...

    4
    1

  • mihaescu pe 9 Ian 2017, 12:57
    cod

    e bine sa fii manierat, simtit, dar in acelasi timp sa ai miscari naturale si sa te simti bine in local...maslina se poate lua cu mana, cu o scobitoare apoi sa te folosesti de servetele si sa scapi elegant si de sambure..Daca esti ordonat si neapucat si binenteles te speli pe maini inainte si dupa ce te asezi la masa..nu trebuie sa stii 7000 de reguli si sa stai incordat ca un soldat si inhibat la masa. Mergi in primul rand undeva unde iti face placere si sa te simti alaturi de cei dragi uneori si esti degajat...noi, est europenii suntem foarte sofisticati si fuduli intr-un mod absurd dar ne lipsesc niste lucruri de baza in comportament si mentalitate, in fine ..asta e alt subiect, dar se vede chiar si la masa :)))

    6
    2

  • eu pe 9 Ian 2017, 10:11
    nu

    maslinele servite ca desert se mananaca cu lingurita si samburii se scuipa tot in linguita si apoi se pun in farfurie ! habar nu aveti si dati lectii !

    5
    7

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod