Cum iti decorezi locuinta pentru Craciun?

Bineinteles ca si in acest an casa ta se va "imbraca" in haine de sarbatoare, cu ocazia Craciunului... In fiecare an vrei ca sarbatorile de iarna sa reprezinte un...

Bineinteles ca si in acest an casa ta se va "imbraca" in haine de sarbatoare, cu ocazia Craciunului... In fiecare an vrei ca sarbatorile de iarna sa reprezinte un moment important si special pentru tine, ca atare te pregatesti din timp pentru decoratiunile pe care le vei atarna cu foarte mare bucurie in casa, de Craciun.

Daca esti in dificultate in ceea ce priveste alegerea acestora, te linistesc spunandu-ti ca decorarea locuintei cu ocazia sarbatorilor de iarna urmeaza aceleasi principii ca in cazul alegerii unei noi vopsele pentru pereti sau a unei noi mobile...

Vei avea nevoie, in acest scop, de o paleta coloristica, de o tema sau de un stil anume in care vrei sa iti decorezi locuinta, precum si de materialele cu ajutorul carora sa duci treaba la bun sfarsit. Bineinteles, orice proiect de design va castiga in consistenta si in rigoare daca ne axam asupra unor principii generale de design.

Daca apelezi la simetrie, armonie coloristica, modele coordonatoare, punct focal si altele asemenea, vei reusi sa iti decorezi camerele pentru Craciun fara nici un fel de problema!

Formal sau informal?

In primul si in primul rand, trebuie sa decizi asupra acestui lucru in clipa in care incepi sa te pregatesti pentru decoratiunile de Craciun. Preferi decoratiunile traditionale, lumanari argintii sau unele colorate rosu puternic, impletite? Cauti ceva traditional sau iesit din comun pentru sarbatorile de anul acesta?

O data ce te vei hotari asupra gradului de formalism pe care doresti sa il impui designului interior de Craciun, vei castiga bile albe si la nivelul armoniei si al punctelor asupra carora sa te concentrezi, iar decorarea locuintei ti se va parea un lucru mai usor de realizat!

Armonia paletei coloristice

Alege-ti o paleta cromatica pe care sa o utilizezi in decorarea caminului tau! Iti va fi mult mai la indemana sa "gestionezi" toate celelalte operatiuni pe care le mai ai de dus la indeplinire.

Alegerea trebuie facuta in functie de lucrurile pe care le ai deja in casa si de culorile acestora, in functie de decoratiunile preferate pentru perioada sarbatorilor sau in functie de cele mai adecvate culori pentru tema pe care ti-ai propus-o.

Proportia, un detaliu important...

Este important ca dimensiunea elementelor pe care le folosesti in decorul de sarbatori sa varieze. Aceasta deoarece proportiile diferite vor da o senzatie de... mai mult si mai bogat! Spre exemplu, decoreaza-ti bradul cu globuri si figurine de dimensiuni mici, medii si mari sau chiar foarte mari - bineinteles, vei face acest lucru si in functie de marimea bradului... Daca anul acesta preferi un brad mic si cochet, nu va avea nici un rost sa il incarci mai mult decat poate duce...

Pentru ornamentarea ferestrelor, spre exemplu, poti face perechi de ghirlande (una mai mica, alta mai mare sau una mai ingusta, alta mai lata), care se vor potrivi de minune, o data ce le vei atarna de draperii, sa spunem.
Acest mixaj de diferite proportii va da un plus de farmec incaperii.

In plus, daca adaugi si coronite cu specific de Craciun, vei intra cu adevarat in atmosfera de sarbatoare!

Repetitia, mama invataturii...

Adauga consistenta vacantei tale, repetand culorile, temele si elementele de decoratiuni. Daca alegi aranjamentele cu motive rosii (margele sau chiar fructe), este preferabil sa folosesti astfel de decoratiuni atat pentru coronita pe care o asezi pe usa de la intrare in casa, cat si pentru ghirlande, pentru bradul de Craciun si pentru elementele centrale de decor.

Foloseste acest principiu al repetitiei pentru paleta coloristica, panglici si fundite, modele, ornamente si motive. Repetitia inseamna, de asemenea, ca trebuie sa faci sau sa cumperi astfel de ornamente avand ca element comun ceea ce iti doresti sa scoti in evidenta cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Fie ca le achizitionezi de-a lungul anilor, fie ca pentru anul acesta ai decis sa faci o anumita alegere, trebuie sa te pregatesti pentru "umplerea" spatiului cu decoratiunile preferate.

Adauga textura

Foloseste atat ornamente din sticla mata, cat si lucioasa. Iata cateva idei care, cu siguranta, te vor ajuta in demersul tau: lumanari parfumate, cristaluri sclipitoare, crengi de brad stralucitoare, cosuri impletite din nuiele, turta dulce, betisoare din scortisoara, conuri de brad sau orice alte elemente care vor contribui la tema pe care ti-ai propus-o.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod