Cum intretii covoarele

Covoarele, la un moment dat la moda, au lasat treptat locul carpetelor si mochetelor. Care este motivul acestei schimbari? Din ce cauza nu mai sunt clasicele batatoare in spatele blocului?

Covoarele, la un moment dat la moda, au lasat treptat locul carpetelor si mochetelor. Care este motivul acestei schimbari? Din ce cauza nu mai sunt clasicele batatoare in spatele blocului? Nu mai sunt folosite covoarele sau altceva se intampla?

Cu ceva timp in urma exista o reteta clasica de a curata covorul, stiuta de toata lumea. Se batea covorul bine, pana iesea tot praful din el, apoi se peria cu otet pentru ai inviora culorile. Franjurile se curatau separat cu apa cu clor sau detergent in asa fel incat sa nu se atinga de partea colorata a tesaturii si sa devina iar albe ca neaua.

O alta solutie de intretinere a covoarelor era ca acestea sa fie spalate in aer liber cu furtunul, cu un jet puternic de apa.

Iarna cea mai buna metoda era curatarea covorului cu zapada. El era asezat cu fata in jos pe zapada neatinsa, curatat si apoi batut bine, dupa care periat. O alta metoda de a curata covoarele din lana, de pe vremea bunicii, era sa iei o varza si sa o tai in doua bucati apoi sa cureti cu ea covorul pana se inviorau culorile.

In vremurile noastre s-au schimbat lucrurile. Covoarele sunt de dimensiuni mai mici, fiind mai usor de intretinut. Au aparut si aspiratoare tot mai performate care inlocuiesc cu succes clasicul batator.
Principiul de curatare este ca in primul rand sa indepartezi cat se poate de bine praful. Apoi sa incerci sa il cureti.

Curatatul se face cu solutii clasice pentru covoare. Trebuie sa citesti cu atentie eticheta produsului sa vezi in ce mod va fi utilizat. Important este ca dupa ce aplici spuma sau lichidul care curata covorul sa il si indepartezi. In caz contrar el se va usca si covorul va fi mai murdar decat inainte.

In comert au aparut aspiratoarele care aspira praful, spala covorul si apoi aspira lichidul si mizeria din covor, uscandu-l.

Daca ai animale de casa care lasa par sau un caine care mananca cate un os pe covor sau se intampla mici "accidente" pe covor, iti recomand sa duci covorul la o curatatorie specializatta care va remedia toate problemele si vei primi inapoi un covor ca nou.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • livia pe 29 Nov 2010, 20:55
    Curatare covoare

    www.happyclean.ro Happy Clean iti curata covorul/mocheta la domiciliu la cele mai mici preturi de pe piata, astfel covoarele tale vor fi mai stralucitoare, mai curate si uscate in doar cateva ore! Curatarea cu spuma uscata este un procedeu inovator cu multiple avantaje. Solutia folosita este 100% ecologica, are miros neutru si intareste fibrele textile, revigoreaza si reda culorile initiale.

    0
    0

  • alycutza_lrs pe 29 Mar 2010, 20:01
    covoarele

    eu nu folosesc nici un produs de curatat covoare ci pur si simplu il bat pe batator il periez si apoi il pun in casa se simte un miros placut de curatenie si scoate tot parul si praful din covor

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod