Cum arăta Crăciunul acum 100 de ani? 30 de imagini din trecut

În preajma Sărbătorilor, goana după cadouri, cumpărăturile pe care trebuie să le facem pentru masa de Crăciun, alegerea decorațiunilor și a bradului ne provoacă adesea un stres major.
Suntem atât de ocupați să cumpărăm tot ceea ce credem că ne trebuie de Sărbători, încât uneori uităm să ne bucurăm efectiv de ele și, mai ales, uităm cât de norocoși suntem.

Este foarte ușor să consideri ceva firesc confortul pe care îl oferă epoca modernă. Cu o simplă apăsare de buton poți rezolva rapid activități dificile. Dar lucrurile nu erau atât de simple pentru bunicii și străbunicii noștri.

În urmă cu 100 de ani, chiar și în vreme de săbătoare, oamenii reușeau să se mulțumească cu mult mai puțin.
Și cu toate acestea, păreau mult mai fericiți. O demonstrează aceste fotografii vechi, care ne arată cum sărbătoreau oamenii Crăciunul în urmă cu o sută de ani.

Deși fotografiile ne arată brazi de Crăciun frumos împodobiți, cadouri, dulciuri și jucării, este important să ne amintim că aceste imagini sunt surprinse în casele celor mai înstăriți oameni din acea epocă, singurii care își permiteau să realizeze fotografii.

Pentru oamenii de rând lucrurile nu erau atât de roz, având în vedere Primul Război Mondial care era în plină desfășurare.
Cele mai multe mame rămase singure se străduiau însă să le ofere celor mici măcar o masă tradițională de Crăciun.

Printre cadourile de la Moș Crăciun pe care și le doreau foarte mult copiii în acea vreme se numărau bomboanele, căluții de jucărie, trenulețele, păpușile, mănușile și patinele, potrivit wgna.com.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod