Cum amenajezi camera copilului?

Copiii sunt inima familiei, iar in amenajarea casei, camera lor nu este deloc de neglijat. De aceea, trebuie sa acorzi o mare atentie detaliilor de securitate, ergonomie, dar si de estetica...

Copiii sunt inima familiei, iar in amenajarea casei, camera lor nu este deloc de neglijat. De aceea, trebuie sa acorzi o mare atentie detaliilor de securitate, ergonomie, dar si de estetica, toate corelate cu personalitatea micutului tau.

In primul rand, pentru ca "nu exista baba frumoasa si copil cuminte", vei avea in vedere si faptul ca niciodata nu va fi ordine in camera lui, iar toate indeletnicirile se vor reduce la "joaca", deci fiecare coltisor va fi exploatat in vederea descoperirii unei noi modalitati de distractie.

Pentru ca majoritatea actiunii are loc pe podea, iti recomand o mocheta groasa.

Astfel, copilul tau este protejat de frig, iar genunchii sunt scutiti de vanatai. In plus, orice cazatura este atenuata, iar paharul cu suc are mai putine sanse de a se sparge. Este de preferat sa ai parchet sub mocheta, iar daca vrei sa redecorezi, va fi foarte usor sa inlocuiesti mocheta cu unul sau doua covorase decorative.

Ca intotdeauna, culorile sunt foarte importante, si de aceea trebuie sa tii cont si de preferintele celui mic. Dar daca el sau ea spune ca isi doreste ca totul sa fie albastru sau roz, nu inseamna ca va avea o camera asemanatoare unei cutii vopsite in aceeasi culoare, cu mobila de aceeasi culoare, mocheta la fel, pana si pixurile in ton.

De exemplu, albastru va fi culoarea dominanta, dar poate contrasta cu alb sau negru, verde ori chiar portocaliu, pentru a o pune in valoare si pentru a nu crea monotonie.

Este foarte interesant sa abordezi o tema anume. (Credit foto: Stefan Jammer)

Daca baiatul tau indrageste animalele, atunci ii poti crea o adevarata jungla in camera. Un cort montat deasupra patului, hamac, draperii cu animale, poate un acvariu, totul pe diferite nuante de verde, maro, galben. O solutie de efect este pictura murala, care ii va infrumuseta camera intr-un mod original si ii va stimula imaginatia.

Pictura poate crea interioare pe orice tema si, astfel, copilul se poate afla intre personajele animate preferate, in jungla mult visata, pe mare cu vaporasul, la curse de masini sau in gradina fermecata.
Daca aceasta solutie este prea costisitoare, se poate inlocui cu tapetul, insa nu aceeasi nuanta pe toti peretii, pentru a nu crea impresia de "cutie".

Daca folosesti peretii ca si elemente decorative pronuntate, atunci mobilierul va avea culori neutre, poate mai "serioase", ceea ce te va ajuta mult daca redecorezi. Peretii se pot revopsi mult mai usor, la fel se schimba si covoarele, dar mobila implica mai multe costuri.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DECONCEPT pe 11 Nov 2011, 17:00
    ALTE SOLUTII DE AMANAJRI PENTRU CAMERA COPILULUI

    solutii de amenajari pentru camera copilului http://www.deconcept.ro/camera-copilului/

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod