Cum alegem mobilierul pentru piscina

Cand spunem piscina, de obicei intelegem balaceala in conditii speciale... Hai sa incercam sa schitam ce obiecte ar trebui sa se regaseasca pe langa o piscina, astfel incat...

Cand spunem piscina, de obicei intelegem balaceala in conditii speciale... Hai sa incercam sa schitam ce obiecte ar trebui sa se regaseasca pe langa o piscina, astfel incat balaceala sa fie insotita de momente extraordinare, care ne fac placere si ne ajuta sa traim vara din plin!

Sa incepem cu ceea ce ne confera o stare de confort, respectiv utilitatile din jurul piscinei.

Trebuie sa precizam de la bun inceput faptul ca vorbim despre piscina casei, nu de cea de la un mare hotel sau club situat pe litoral. Desi pare curios, este absolut obligatoriu ca, in apropierea piscinei, sa existe si o cabina de dus cu tot ceea ce presupune ea, inclusiv accesorii pentru toaleta.

Tot in preajma bazinului cu apa este bine sa avem un suport pentru prosoape - mari, de baie, dar si mai mici, daca sunt necesare.

Langa suportul pentru prosoape, trebuie aleasa o zona speciala pentru papucii de baie. De asemenea, nu trebuie sa lipseasca un cos pentru costumele de baie.

"Inarmati" cu prosop, costum de baie si papuci, putem spune ca treaba este pe jumatate aranjata. Insa nu este chiar asa - lipseste ambientul! Sa vedem ce facem in sensul acesta.

Ar trebui sa avem o statie pentru muzica, boxe si, evident, melodiile preferate - colectia de CD-uri si DVD-uri trebuie sa fie la indemana pentru orele petrecute in aer liber, la soare. Aceste suporturi nu trebuie sa stea mult timp in bataia directa a razelor solare - protejeaza-le si tine-le la umbra.

Frigiderul sau racitorul pentru bauturi (apa, sucuri, juice-uri naturale sau, de ce nu, bere), pentru toate gusturile celor mici, dar si celor mari, reprezinta un detaliu care va face diferenta.

Vei mai avea nevoie de cateva pahare si suporturi pentru ele.

Sa vorbim putin si despre mobilier. Pentru ca este foarte multa umezeala si caldura, atunci cand alegem mobilierul trebuie sa acordam atentie si acestor aspecte, nu doar confortului si esteticii.

Recomandat este mobilierul din ratan sau papura, care rezista la conditiile impuse de bazinul de inot si pe care ne putem aseza fara teama ca se uda sau se strica. Daca avem si cateva pernute confortabile, atunci este excelent! O masuta si cateva fotolii transforma piscina intr-un loc foarte primitor. Nu uita de umbrela (de plaja sau pentru terasa), esentiala in lunile de vara! In plus, mobilierul din plastic nu este de preferat.

Pentru decor, poti alege plante care iubesc caldura si umezeala, plante tropicale, care se adapteaza la mediul din jurul unui bazin cu apa.
Acestea se gasesc la florarie - apeleaza cu incredere la sfatul specialistilor in domeniu.

Pentru persoanele care nu stiu sa inoate, pregateste aripioare sau colaci de baie, de dimensiuni diferite, astfel incat toata lumea sa se bucure de placerile apei.

Sa recapitulam: piscina, rafturi cu prosoape, papuci, costume de baie, colaci si aripioare, uscator pentru prosoape ude, frigider pentru bauturi, muzica, fotolii din ratan, masute, umbrela pentru protectia impotriva soarelui si... multa voie buna!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod