Creveţi marinaţi pe grătar

Dacă îţi plac fructele de mare, trebuie să încerci o reţetă delicioasă de creveţi marinaţi, preparaţi pe grătar. Trebuie să îi laşi cel puţin două ore la marinat pentru ca aromele să fie bine pătrunse. Poftă bună!
Dacă îţi plac fructele de mare, trebuie să încerci o reţetă delicioasă de creveţi marinaţi, preparaţi pe grătar. Trebuie să îi laşi cel puţin două ore la marinat pentru ca aromele să fie bine pătrunse. Poftă bună!

Ingrediente
    
1 kilogram de creveţi mari, decorticaţi, cu codiţe    
1 ceşcă cu ulei de măsline
1/4 ceaşcă pătrunjel tocat mărunt
zeama de la o lămâie    
2 linguri cu sos de ardei iute
3 căţei de usturoi pisaţi
1 lingură cu pastă de tomate
2 linguriţe cu oregano uscat
1 linguriţă cu sare
1 linguriţă cu piper măcinat
ţepuşe pentru frigarui

Preparare:

Amestecă într-un bol uleiul de măsline, pătrunjelul, zeama de lămâie, sosul iute, usturoiul, pasta de tomate, oregano, sarea şi piperul.
Păstrează puţin sos rezultat pentru a unge creveţii cât sunt pe grătar.
Toarnă sosul pentru marinat peste creveţi şi lasă la marinat, în frigider, timp de două ore.
Încinge grătarul.
Pune creveţii pe ţepuşe, înţepându-i o dată lângă coadă şi încă o dată lângă cap.
Unge foarte puţin grătarul cu ulei.

Lasă creveţii pe grătar câtev cinci minute pe fiecare parte sau până devin opaci, ungând des cu marinata păstrată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod