Creeaza-ti singura decoratiunile de Paste!

Fara prea mult efort, poti realiza decoratiuni interesante pentru casa ta sau pentru masa de Paste. Implica-ti copiii in realizarea lor si pregatirea pentru Paste va fi o experienta deosebita.

Fara prea mult efort, poti realiza decoratiuni interesante pentru casa ta sau pentru masa de Paste. Implica-ti copiii in realizarea lor si pregatirea pentru Paste va fi o experienta deosebita.

1. Iepurasi cu bomboane


Este destul de simplu de realizat. Vei avea nevoie de o bucata de voal sau orice alt tip de material transparent, bomboane colorate, material textil alb, carton alb subtire si o panglica. Taie materialul transparent in bucati suficient de mari incat sa iti permita sa pui in centru cateva bomboane si sa-l legi ca pe un sac. Din materialul textil alb, realizeaza "mingiute" din care vei face capul iepurasului.

Decupeaza din carton urechi pentru iepurasi si lipeste deasupra lor material textil. In final, coase capul iepurasului de saculetul cu bomboane.

2. Fluturi din hartie


Vei avea nevoie de hartie de diverse culori, sase bucati de sarma maleabila, sase bucati subtiri de pluta si un tipar pentru aripi de fluturi. Cu ajutorul tiparului, decupeaza aripile fluturilor. Bucatile de pluta le vei folosi pentru a realiza corpurile fluturilor, de aceea trebuie sa le dai o forma asemanatoare acestora. Din fericire, pluta este foarte moale si poate fi "sculptata" cu usurinta. Foloseste cateva bolduri pentru a prinde aripile de corpul din pluta.

Dupa ce ai facut toti fluturasii, introdu sarma maleabila in copurile de pluta ale acestora, astfel incat fiecare fluturas sa fie atasat de un fir de sarma.

3. Puisori din baloane


Aceste decoratiuni amuzante sunt foarte usor de obtinut si nu ai nevoie decat de cateva baloane, ata, faina si cateva pene colorate. Ia un balon, umple-l pana la jumatate cu faina si leaga-l. Pentru ca l-ai legat la nivelul la care a ajuns faina, mai ai loc sa pui faina si in partea de sus a balonului. In acest mod balonul va fi impartit in doua. Partea de sus va fi capul puisorului, iar cea de jos corpul, de aceea este important ca partea de sus sa fie mai mica decat cea de jos.

La gura balonului leaga o pana colorata, care va fi creasta puiului.

 4. Iepuras de gradina


Putin mai dificil de realizat, acest iepuras merita totusi efortul - va aduce Pastele in gradina ta! Vei avea nevoie de: un tipar pentru iepuras, o bucata subtire de placaj, vopsea alba, neagra si roz. Traseaza modelul iepurasului pe placaj si apoi decupeaza-l. Pasteaza o bucata din placaj pentru a realiza un suport pentru iepuras. Dupa ce l-ai decupat, vopseste-i corpul cu alb, cu roz deseneaza-i interiorul urechilor, iar cu negru deseneaza ochii si nasul.

 

 5. Ou din carton


Deseneaza un ou pe o bucata colorata de carton si decupeaza-l. Foloseste o panglica pe care sa o legi in jurul oului si sa ii faci funda.

Dintr-o bucata colorata de material textil, realizeaza o floare de dimensiuni mici pe care sa o aplici pe oul din carton, in locul in care ai facut funda. O decoratiune foarte usor de realizat pe care o poti face impreuna cu copilul tau!

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioana pe 20 Mar 2010, 16:51
    biscuiti

    bravoooo!! cand i-am vazut am rugatO pe mama sa imi faca ! n-au iesit chiar asa dar...!

    0
    1

  • d33a pe 10 Mar 2010, 16:26
    super tare :P

    chiar dragtz :x si perfect pt dirigentie la vanzarea de pasti de la sc. ;) doar pe astea m-am bazat :D de mare ajutor :X

    0
    1

  • Sorinica pe 13 Apr 2009, 17:38
    Felicitari!!!!!!!!!

    Felicitari cu sarbatorile de pasti!!!!!!!!!Foarte tare mi-a placut aceste midele!!!!!!!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod