Covid-19: Trucurile unui astronaut te ajută să suporți mai ușor izolarea

Dacă cineva știe cum să nu înnebunească stând singur foarte mult timp, acesta e un astronaut. Chris Hadfield are cateva trucuri eficiente.
Chris este obisnuit sa lucreze in spatii restranse si cu provizii limitare, departe nu doar de familie si prieteni, ci si de Pamant. Astronautii petrec luni la rand in Spatiu si sunt obisnuiti cu singuratatea.

Ghid de supravietuire in izolare


Sambata, Hadfield a postat o inregistrare video intitulata „Ghidul de autoizolare al unui astronaut” pentru a-i ajuta pe toti cei care sunt nevoiti sa stea in casa dupa izbucnirea pandemiei de coronavirus, relateaza CNET.

Hadfield prezinta mai multe metode pentru a face fata izolarii, testate de el in Spatiu.
„Intelege riscul actual, nu te teme. Foloseste o sursa de incredere si afla care este riscul real cu care te confrunti acum”, spune el.

Astronautul iti recomanda sa-ti alegi o misiune, un scop, si sa-ti impui obiective pe care sa le indeplinesti. Tu decizi ce vrei sa faci si alegi ceea ce ai nevoie pentru a indeplini misiunea. Poate fi un proiect nou, poti sa studiezi ceva diferit, un nou hobby – de exemplu sa inveti sa canti la chitara sau sa inveti o limba straina.

„Ai grija de tine, ai grija de familia ta si de prieteni, ai grija de nava ta spatiala”, spune Hadfield, facand o analogie intre locuinta fiecaruia dintre noi si un vehicul spatial care devine „casa” astronautilor in timpul misiunilor din Spatiu.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod