Cotlete delicioase de miel cu legume coapte şi mirodenii


Ai poftă de o reţetă delicioasă cu carne de miel? Vezi cât de simplu poţi să faci un cotlet de miel la cuptor cu o garnitură de legume şi diverse mirodenii potrivite.

Ai poftă de o reţetă delicioasă cu carne de miel? Vezi cât de simplu poţi să faci un cotlet de miel la cuptor cu o garnitură de legume şi diverse mirodenii potrivite.

 

Ingrediente:

 

2 ardei graşi, mărime medie, roşu, gaben, curăţaţi şi tăiaţi cuburi
1 cartof dulce de mărime mare, curăţat şi tăiat cuburi
2 dovlecei, tăiaţi pe lungime, apoi cuburi
1 ceapă roşie, tăiată sferturi
1 lingură de ulei de măsline
8 cotlete de miel
1 lingură frunze de cimbrişor, tocate mărunt
2 linguri de frunze mentă, tocate mărunt
Piper negru proaspăt măcinat
Sare

Mod de preparare:

 

Dificultate: medie · Nr. porţii: 4 porţii

Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 220 grade Celsius.

Ardeii, cartoful dulce, dovleceii şi ceapa roşie, se aşază întrr-o tavă stropită cu ulei de măsline. Se asezonează cu piper proaspăt măcinat. Se introduc la cuptor pentru 25 de minute.
Separat, se curăţă cotletele de grăsime, se amestecă verdeţurile cu piper negru proaspăt măcinat şi se tapetează cotletele de miel.
Se scoate tava cu legume din cuptor, se întorc, cotletele se aşază peste legume, în tava fierbinte şi se introduc la cuptor pentru 10 minute.
Se intorc cotletele şi se rumenesc încă 10 minute sau până când legumele şi cotletele sunt pătrunse şi rumenite.
Se amestecă în tavă şi se servesc.

Reţetă recomandată de bucătariul Unilever Food Solutions, Robert Voicu.

 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod