Condimente la ghiveci

Te pasionează gătitul şi vrei să ai întotdeauna cele mai bune şi proaspete condimente la îndemână? Fie că vrei să-ţi faci o limonadă rece ca gheaţa în care să adaugi câteva

Te pasionează gătitul şi vrei să ai întotdeauna cele mai bune şi proaspete condimente la îndemână?

Fie că vrei să-ţi faci o limonadă rece ca gheaţa în care să adaugi câteva frunze proaspete de mentă, fie că pregăteşti o salată şi vrei câteva frunze aromate de busuioc, le poţi avea la îndemână fără bătăi de cap.

Plantele aromate, precum busuiocul, rozmarinul, salvia, cimbrul, menta, pătrunjelul etc, pot fi plantate în minijardiniere sau ghivece pe care să le aşezi fix în bucătărie.

Ca să îţi fie mai uşor, cumpără răsaduri de plante aromate, din magazinele de bricolaj şi grădinărit şi plantează-le în ghivece potrivite ca mărime, în funcţie de plantă.

Ideale sunt ghivecele din ceramică nelăcuite, care permit pământului să "respire" şi să elimine excesul de apă.

Poţi cumpăra şi semninţe pe care să le sădeşti în ghivece, dar durează mult mai mult şi este mai dificil.

Nu uita că lumina este esenţială pentru creşterea şi dezvoltarea normală a plăntuţelor tale. Prin urmare, aşază-le în cel mai luminos loc al bucătăriei, ideal pe pervaz, dar nu în soare direct pe timpul verii.

De fiecare dată când vrei să condimentezi un preparat, rupe numai câteva frunzuliţe şi din când în când ciupeşte vărful plantei pentru a stimula ramificarea.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod