Clasificare

Aceasta Scoala se bazeaza numai pe senzatii sau perceptii. Majoritatea oamenilor pot spune de la prima vedere daca o casa are Fengshui bun. Dupa ce a observat multe case...
Aceasta Scoala se bazeaza numai pe senzatii sau perceptii. Majoritatea oamenilor pot spune de la prima vedere daca o casa are Fengshui bun. Dupa ce a observat multe case, un maestru din aceasta scoala de Fengshui devine capabil sa simta energia (qi) cu o mai mare acuratete decat oamenii obisnuiti. Aceasta scoala poate fi incadrata in sistemul Fengshui pentru ca nu incalca principiul "ceea ce este frumos produce sheng qi" (energia pozitiva despre care vom vorbi in acest articol).

Nivelul 2 - scoala aspiratiilor vietii (cele opt aspiratii ale vietii)
Aceasta scoala isi are originea in Hong Kong. Pentru a o face mai usor de inteles pentru majoritatea oamenilor, aceasta scoala imparte casa in opt sectoare conform punctelor cardinale: N, NE, E, SE, S, SV, V si NV. In fiecare sector, depistat cu ajutorul unei busole speciale (vezi foto) se manifesta un anumit aspect al vietii.


Cele opt sectoare/aspiratii ale vietii sunt urmatoarele:
1. Statutul social (N)
2. Intelectul (NE)
3. Familia (E)
4. Bogatia (SE)
5. Faima (S)
6. Relatiile romantice si casatoria (SV)
7. Fertilitatea (copiii) (V)
8. Binefacatorii (NV)

Nivelul 2 - Fengshui al sectei negre
Scoala de Fengshui al sectei negre combina stiinta moderna, budismul tibetan, confucianismul si taoismul. Aceasta arata ca Fengshui se compune din doua parti, cea logica si cea ilogica (sau transcendenta). Partea logica este o modificare a scolii celor opt aspiratii. Singura diferenta este ca aici nu se foloseste busola.

Partea din fata a casei este intotdeauna "sectorul carierei", celelalte sectoare fiind si ele fixe si aflandu-se in acelasi loc pentru toate locuintele. Nu are importanta daca aceasta este indreptata spre nord sau spre sud sau orice alta directie.
Acesta este o solutie foarte inteligenta pentru ca rezolva problema stabilirii partii frontale a casei (care nu este intotdeauna partea cu intrarea principala si a carei stabilire pune uneori probleme in analizarea unei cladiri).

Scoala celor opt case
Aceasta scoala porneste de la principiul ca cele opt puncte cardinale aduc tipuri diferite de energie la care oamenii si cladirile reactioneaza fie pozitiv, fie negativ. Cu alte cuvinte, principiile scolii celor opt case sunt folosite pentru a determina care sunt cele patru directii (zone) norocoase si cele patru directii aducatoare de ghinion pentru casa si pentru cei care traiesc in ea. Scopul scolii este sa stabileasca daca ocupantii unei locuinte sunt compatibili cu aceasta si apoi, folosind cele cinci faze ale energiei (despre care vom vorbi in viitor), sa remedieze sau sa sporeasca efectele acesteia in spatiul de locuit sau de lucru.


In aceasta scoala se folosesc formule care implica cele opt trigrame care vor fi subiectul unui articol viitor si pe care le voi mentiona: Qian (cer), Zhen (tunet), Kan (apa), Gen (munte), Kun (pamant), Xun (vant), Li (foc), Dui (mlastina).

Cele opt stele calatoare (You Xing) este un alt principiu de lucru din aceasta scoala. Acestea sunt de fapt cele opt tipuri de energie care vin din cele opt directii cu care sunt asociate cele opt trigrame. Exista patru stele (energii) pozitive si patru negative care corespund desigur celor opt directii mentionate mai sus.

Ca si celelalte scoli mentionate pana acum, nici aici nu se ia in seama factorul timp, o energie care se modifica ciclic conform calendarului chinezesc folosit in Fengshui.

Scoala Xuan Kong
Aceasta scoala se ocupa cu analizarea timpului si spatiului si a modului in care aceste energii interactioneaza si afecteaza cladirile si oamenii.


Exista doua ramuri ale Xuan Kong Fengshui: una denumita Xuan Kong Fei Xing, iar cealalta Xuan Kong Da Gua. Aceste scoli sunt total diferite prin faptul ca Fei Xing (Stelele Zburatoare) este rezultatul manipularii patratului magic Luo Shu, in timp ce Da Gua (Maretele trigrame) este rezultatul lucrului cu cele 8 trigrame si cele 64 de hexagrame.

Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod